Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců

03.07.2024 13:05 | Tisková zpráva

Dopravní podnik Mladá Boleslav v současnosti realizuje projekt „Telematika MHD“, který je spolufinancován z Evropských fondů v rámci ITI Mladá Boleslav. Významnou součástí projektu je také nový odbavovací systém v autobusech MHD.

Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Nový odbavovací systém v autobusech MHD umožní integraci mladoboleslavského dopravního systému do režimu Integrované dopravy Středočeského kraje a bude umět spolupracovat s dalšími okolními krajskými platebními systémy včetně Pražské integrované dopravy. Čipové karty všech dotčených prodejců bude poté možno využívat i v rámci mladoboleslavské MHD.

Projekt je spolufinancován z prostředků EU (IROP 21+) v rámci ITI Mladá Boleslav. Celkové náklady činí 42 milionů korun, z toho 25,7 milionu je dotace EU. Odbavovací systém městské hromadné dopravy v Mladé Boleslavi bude po instalaci nových terminálů do autobusů MHD kromě Integrované dopravy Středočeského kraje a Pražské integrované dopravy kompatibilní také se systémy Ústeckého, Libereckého a Královéhradeckého kraje.

Během příštího roku bude možné po dohodě a uzavření příslušné smlouvy přidat kteréhokoliv dopravce v rámci ČR. Termín dokončení realizace projektu se předpokládá nejpozději k 31. březnu 2025.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

22:41 Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

Ústecký kraj v rámci programu „Podpora prevence kriminality v Ústeckém kraji 2024“ podpořil projekt …