Mladá Boleslav: Sdílená kola dosáhla milionu výpůjček

26.10.2024 16:09 | Tisková zpráva

Sdílená kola v Mladé Boleslavi slaví významnou metu. Během října překonala hranici jednoho milionu výpůjček, což skvěle ilustruje jejich oblibu mezi uživateli. Zástupci vedení města, Nadačního fondu Škoda Auto a provozovatele Nextbike Czech Republic u této příležitosti vyrazili na objížďku a v mladoboleslavských ulicích navštívili několik veřejných míst, která se v minulých měsících proměnila v rámci projektu Město=Galerie.

Mladá Boleslav: Sdílená kola dosáhla milionu výpůjček
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Provoz sdílených kol na Mladoboleslavsku od léta 2020 zajišťuje společnost Nextbike, která letos uspěla i ve veřejné zakázce pro nadcházející tříleté období. V říjnu došlo k pokoření mety milionu výpůjček.

„Děkuji za spolupráci Nadačnímu fondu Škoda Auto, s jehož finanční podporou jsme tento projekt před několika lety pilotně spustili a sdílená kola se od té doby stala neodmyslitelnou součástí Mladé Boleslavi. Úspěch sdílených kol přisuzuji dvěma hlavním faktorům. Tím prvním je úvodní patnáctiminutovka jízdy zdarma a tím druhým je rozsáhlá síť mladoboleslavských cyklostezek, jejichž délka už dnes přesahuje dvacet kilometrů. Neobešlo se to bez úsilí, energie a také investovaných peněz. Významnou část cyklostezek jsme spolufinancovali z evropských prostředků, které se nám podařilo vyjednat. Bez nich by byl celý rozvoj cyklosítě mnohem pomalejší a určitě bychom teď nemohli zažívat radost z milionu výpůjček sdílených kol,“ řekl primátor města Jiří Bouška při setkání, kterého se účastnili také ředitel Nadačního fondu Škoda Auto Ladislav Kučera a provozní ředitel společnosti Nextbike Czech Republic Tomáš Karpov.

Do nynějšího projektu jsou zahrnutá také města Mnichovo Hradiště, Kosmonosy a obce Bradlec, Řepov a Kolomuty. „V minulých týdnech jsme dokončili obměnu celé flotily mechanických kol. Nová kola jsou sedmirychlostní, což zvyšuje komfort uživatelů,“ řekl Tomáš Karpov ze společnosti Nextbike Czech Republic. V celé oblasti musí být k dispozici vždy minimálně 200 mechanických kol a 30 elektrokol.

Právě sdílená kola využili zástupci města, Nadačního fondu Škoda Auto a Nextbike při čtvrteční cestě po Mladé Boleslavi, aby si prohlédli výsledky proměny některých veřejných míst v rámci projektu Město=Galerie. Nové velkoformátové malby jsou na devíti místech. Stejně jako v případě sdílených kol a řady dalších projektů je propojuje podpora jak města, tak Nadačního fondu Škoda Auto.

„Je skvělé, kam jsme se za společné roky se sdílenými koly posunuli. Byl to jeden z prvních projektů, které Nadační fond Škoda Auto vytvořil ve spolupráci s městem Mladá Boleslav. Místním obyvatelům tak nabízíme alternativu při přesouvání po městě, k jehož proměně se snažíme přispět například i podporou projektu Město=Galerie,“ uvedl ředitel Nadačního fondu Škoda Auto Ladislav Kučera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Sdílená kola dosáhla milionu výpůjček

16:09 Mladá Boleslav: Sdílená kola dosáhla milionu výpůjček

Sdílená kola v Mladé Boleslavi slaví významnou metu. Během října překonala hranici jednoho milionu v…