Nový Bor: Zájemci mohou žádat o dotaci na domácí čističky odpadních vod

25.07.2024 13:37 | Tisková zpráva

Město Nový Bor zahájilo příjem žádostí o finanční podporu na výstavbu domovních čistíren odpadních vod. Dotační program je určený pro vlastníky rodinných domů a rekreačních objektů z oblastí, kde není technicky možné připojení na veřejnou kanalizační síť. S takovým omezením se potýkají lidé zejména v Pihelu, Janově, Bukovanech a Chomoutech.

Nový Bor: Zájemci mohou žádat o dotaci na domácí čističky odpadních vod
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Žádosti je možné podávat do 25. září 2024 osobně na podatelně městského úřadu, popřípadě je odeslat na adresu Městský úřad Nový Bor, odbor rozvoje města, nám. Míru 1, 473 01 Nový Bor,“ upřesnila referentka pro zajišťování dotací Klára Vozábová. 

Město Nový Bor podporuje výstavbu domovních čistíren odpadních vod od roku 2019. Radnice program iniciovala na základě poptávky obyvatel z okrajových částí, kde je roztroušená zástavba a vybudování kanalizace by bylo příliš drahé.

„Žadatelé mohou získat až 70 procent z vynaložených nákladů, maximálně pak 50 tisíc korun,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák. 

O finanční příspěvek budou moci opět žádat fyzické osoby, majitelé nemovitostí v uvedených lokalitách, kteří uvedli domácí čističky do provozu po 1. lednu 2019.  

Poskytnutí finanční podpory je např. vázáno na doložení skutečných nákladů s pořízením čistíren a jejich uhrazení, dokladem o uvedení čistírny do provozu se schválením příslušných orgánů, doložením kupní smlouvy apod. Veškeré informace, včetně podmínek dotace a formuláře žádosti, najdou zájemci na webových stránkách města www.novy-bor.cz.

„Chtěli bychom případné zájemce poprosit, aby s námi vše konzultovali ještě před podáním žádosti. Stává se, že žadatelům chybí některé potřebné doklady a jejich následné doložení pak brzdí celý proces přiznání podpory. Rádi vše pomůžeme připravit tak, aby peníze mohli čerpat co nejdříve,“ doplnila řekla Klára Vozábová.

Veškeré informace, včetně podmínek dotace a formuláře žádosti, najdou zájemci na webových stránkách města, popř. na  Portálu občana.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…