Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

29.06.2024 11:17 | Tisková zpráva

Řidiči, nohu z plynu! V Okružní ulici začne od pondělí 1. července v ostrém provozu fungovat stacionární radar. Má přispět ke zklidnění dopravy a zajistit větší bezpečnost všem účastníkům dopravního provozu.

Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Od 1. července bude fungovat v režimu měření okamžité rychlosti radar v ulici Okružní. Jak už jsme avizovali, doplní lokality ve městě, kde se měří od začátku letošního roku,“ připomněl ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
93%
hlasovalo: 21741 lidí

Cílem umístění stacionárních radarů je zklidnění dynamické dopravy v konkrétních lokalitách města. Přispět mají k bezpečí účastníků silničního provozu, a to zejména chodců a cyklistů. Na dodržování povolené rychlosti v Olomouci dohlíží od letošního roku celkem tři radary. Dva fungují od ledna v ulici Dalimilova v Chomoutově a v ulici Švabinského ve Chválkovicích. Od 1. dubna je doplnil také radar v Přerovské ulici.

„Co se týká zkušeností a zejména statistik z jednotlivých městských částí, tak z těch jasně vyplývá, že měření přispívá ke zklidnění dopravy. V uvedených ulicích každý měsíc ubývá řidičů, kteří zde překročili nejvyšší povolenou rychlost,“ objasnil ředitel strážníků Pavel Skalický.

Statistiky ukazují, že například ve Chválkovicích po počátečních více než 800 přestupcích ze začátku ledna, se na konci května jejich počet snížil na 483. Naopak radar v Přerovské ulici, spuštěný teprve k letošnímu 1. dubnu, zaznamenal od počátku svého fungování 1 490 případů, kdy řidiči porušili nejvyšší povolenou rychlost.

Každou lokalitu ve městě, kde začíná stacionární měření, musí nejprve posoudit a také schválit Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

16:14 Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

Dříve dbal na bezpečnost spícího města, dnes zahraje na trumpetu a popřeje dobrou noc. Řeč je o pono…