Olomouc: Nové stojany u škol a školek. Přibudou další i ve veřejném prostoru

30.09.2024 16:48 | Tisková zpráva

Přes 70 nových stojanů pro kola a koloběžky město instalovalo u tří základních a tří mateřských škol v Olomouci. Vznikla tak místa pro parkování 138 jízdních kol a 18 koloběžek.

Olomouc: Nové stojany u škol a školek. Přibudou další i ve veřejném prostoru
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Nové stojany tak děti a rodiče najdou u ZŠ Gorkého (12 cyklostojanů), ZŠ Svatoplukova (30 cyklostojanů), ZŠ Stupkova (16 cyklostojanů a 2 stojany na koloběžky), MŠ Škrétova (5 cyklostojanů a 1 stojan na koloběžky), MŠ Rooseveltova (3 cyklostojany) a MŠ Lužická (3 cyklostojany). Uvedené školy a školky vzešly z výběru po oslovení všech školských zařízení provozovaných městem. „Byli jsme mile překvapeni, jak hojně jsou tyto nové stojany ve školách využívány,“ řekl Martin Luňáček z odboru kanceláře architekta města. Nové stojany město instalovalo v rámci projektu NXTLVL Parking.

Součástí projektu NXTLVL Parking byla také další aktivita, kdy v průběhu měsíce května mohla široká cyklistická veřejnost pomocí mapové aplikace vkládat své požadavky na vybudování nových stojanových míst pro parkování jízdních kol, parkovacích boxů pro sdílená jízdní kola nebo elektrokoloběžky a sdružených míst kombinujících obě varianty. Celkem pracovníci odboru kanceláře architekta města obdrželi 102 podnětů, které následně všechny vyhodnotili, projednali a vybrali jako vhodné k realizaci 40 míst. „Z těchto vhodných míst jsme vytvořili akční plán na následující tři roky pro umístění 114 stojanů s kapacitou 228 míst pro jízdní kola a 9 parkovacích boxů,“ dodal cyklokoordinátor Stanislav Losert.

Jak byly jednotlivé podněty vyhodnoceny, se dozvíte na odkaze s mapovou aplikací https://bit.ly/stojany_vyhodnceni

Projekt NXTLVL Parking je spolufinancován z program INTERREG CENTRAL EUROPE PROGRAMME 2021-2027.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Olomouc: Nové stojany u škol a školek. Přibudou další i ve veřejném prostoru

16:48 Olomouc: Nové stojany u škol a školek. Přibudou další i ve veřejném prostoru

Přes 70 nových stojanů pro kola a koloběžky město instalovalo u tří základních a tří mateřských škol…