Olomouc: Nové stojany u škol a školek. Přibudou další i ve veřejném prostoru

30.09.2024 16:48 | Tisková zpráva

Přes 70 nových stojanů pro kola a koloběžky město instalovalo u tří základních a tří mateřských škol v Olomouci. Vznikla tak místa pro parkování 138 jízdních kol a 18 koloběžek.

Olomouc: Nové stojany u škol a školek. Přibudou další i ve veřejném prostoru
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Nové stojany tak děti a rodiče najdou u ZŠ Gorkého (12 cyklostojanů), ZŠ Svatoplukova (30 cyklostojanů), ZŠ Stupkova (16 cyklostojanů a 2 stojany na koloběžky), MŠ Škrétova (5 cyklostojanů a 1 stojan na koloběžky), MŠ Rooseveltova (3 cyklostojany) a MŠ Lužická (3 cyklostojany). Uvedené školy a školky vzešly z výběru po oslovení všech školských zařízení provozovaných městem. „Byli jsme mile překvapeni, jak hojně jsou tyto nové stojany ve školách využívány,“ řekl Martin Luňáček z odboru kanceláře architekta města. Nové stojany město instalovalo v rámci projektu NXTLVL Parking.

Součástí projektu NXTLVL Parking byla také další aktivita, kdy v průběhu měsíce května mohla široká cyklistická veřejnost pomocí mapové aplikace vkládat své požadavky na vybudování nových stojanových míst pro parkování jízdních kol, parkovacích boxů pro sdílená jízdní kola nebo elektrokoloběžky a sdružených míst kombinujících obě varianty. Celkem pracovníci odboru kanceláře architekta města obdrželi 102 podnětů, které následně všechny vyhodnotili, projednali a vybrali jako vhodné k realizaci 40 míst. „Z těchto vhodných míst jsme vytvořili akční plán na následující tři roky pro umístění 114 stojanů s kapacitou 228 míst pro jízdní kola a 9 parkovacích boxů,“ dodal cyklokoordinátor Stanislav Losert.

Jak byly jednotlivé podněty vyhodnoceny, se dozvíte na odkaze s mapovou aplikací https://bit.ly/stojany_vyhodnceni

Projekt NXTLVL Parking je spolufinancován z program INTERREG CENTRAL EUROPE PROGRAMME 2021-2027.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Česká Lípa: Z města putovalo do Opavy celkem 71 vysoušečů

19:45 Česká Lípa: Z města putovalo do Opavy celkem 71 vysoušečů

Do povodní zničené Opavy putuje v těchto dnech pomoc z celé ČR, Česká Lípa není výjimkou. Díky spolu…