Olomouc: Podchod Pionýrská čeká kompletní oprava

20.06.2024 16:14 | Tisková zpráva

Podchod Pionýrská pod frekventovanou Brněnskou ulicí čeká kompletní rekonstrukce. Práce na opravě podchodu začínají v tomto týdnu, hotovo by mělo být do poloviny října. Zhruba dva týdny v červenci a dva týdny v srpnu bude podchod kvůli bouracím pracím a výstavbě nosné konstrukce zcela uzavřený.

Olomouc: Podchod Pionýrská čeká kompletní oprava
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Podchod bezbariérově propojuje dvě tramvajové zastávky a je také spojnicí mezi bytovými zónami z ulic Pionýrská a Heyrovského. Nevyhovující stavebně technický stav podchodu si vyžádal jeho kompletní rekonstrukci.

„Provede se sanace všech betonových povrchů uvnitř i vně podchodu a rekonstrukcí samozřejmě projde i zastřešení včetně soklových zídek, osvětlení, zvukové majáčky a kamerový systém. Věřím, že právě nové kamery nám pomohou uchovat zrekonstruovaný podchod v co nejlepším stavu po dlouhou dobu a případné vandaly včas odradí,“ říká investiční náměstek primátora města Olomouce Miloslav Tichý.

Oprava si kvůli bezpečnosti vyžádá uzavření podchodu, a to od 8. do 21. července, kdy budou probíhat bourací práce na rampě ze strany od Pionýrské ulice, a poté zhruba na další dva týdny v druhé polovině srpna kvůli výstavbě nosné konstrukce střechy podchodu ve stejném místě. Od začátku prázdnin bude v této lokalitě tramvajová doprava nahrazena autobusovou z důvodu plánované výluky.

Přístup k tramvajovým zastávkám v době vyloučení tramvajového provozu tedy nebude potřebný. V době celkového uzavření nebude podchod sloužit ani jako průchozí trasa spojující dvě sídliště po stranách Brněnské ulice. Cestující proto budou muset k překonání frekventované silnice využít podchod u zastávky Fakultní nemocnice.

Rekonstrukce podchodu bude stát téměř 24 milionů korun a trvat by měla zhruba do poloviny října.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců

13:05 Mladá Boleslav: Projekt Telematika umožní integraci MHD do systému dalších dopravců

Dopravní podnik Mladá Boleslav v současnosti realizuje projekt „Telematika MHD“, který je spolufinan…