Ostrava: Zoo na podporu záchranných programů

16.05.2017 6:29 | Zprávy

Více než půl milionu korun na podporu jedenácti mezinárodních záchranných programů rozdělí v rámci projektu Koruna ze vstupu ostravská zoologická zahrada. Na svém 26. zasedání 10. května o tom rozhodlo ostravské zastupitelstvo. Ředitel Zoo Ostrava Petr Čolas ocenil skutečnost, že zastupitelé schválili návrh jednomyslně.

Ostrava: Zoo na podporu záchranných programů
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Před ostravskou zoo, která je příspěvkovou organizací města, se tak otevírá nová etapa. Tato událost nás řadí mezi nejmodernější zoologické zahrady světa, které se aktivně snaží nejen o přežití ohrožených druhů zvířat v rámci mezinárodních záchranných chovů v lidské péči, ale pomáhají i zvířatům a lidem přímo v jejich domovině,“ uvedl Čolas.

Do mezinárodního systému podpory záchrany ohrožených druhů živočichů a rostlin je ostravská zoo zapojena od konce roku 2015. Již více než rok tak putuje 1 koruna ze vstupu každého návštěvníka zoo na speciální účet, který je čerpán výhradně na podporu projektů věnujících se záchraně a ochraně ohrožených druhů zvířat a rostlin ve volné přírodě v místech přirozeného výskytu ohrožených druhů. V sledovaném období od listopadu 2015 do října 2016 navštívilo zoologickou zahradu 517 722 lidí, příspěvek z projektu Koruna ze vstupu tedy činí přesně 517 722 korun. Peníze pomohou jak v  Evropě, tak na různých místech po celém světě.

Podrobné informace k jednotlivým projektům najdete zde.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

16:09 České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

V centrálním parku sídliště Máj lampy snižují světelný smog a méně ruší sousedící bytové jednotky. …