Pardubice: Kunětická ulice dostane novou podobu

29.09.2011 14:10 | Zprávy

Počátkem října začne rekonstrukce Kunětické ulice. Je závěrečnou etapou regenerace sídliště Sever, která přijde celkem na 15,6 milionu korun.

Pardubice: Kunětická ulice dostane novou podobu
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Během poslední etapy budou v ulici rekonstruovány zpevněné plochy navazující na úpravy provedené při stavbě kruhové křižovatky U Josefa a končící až za točnu městské hromadné dopravy, kde má být na ulici napojeno sídliště Nová Cihelna.

„Rekonstrukce potrvá do příštího roku, o termínu dokončení však bude spolurozhodovat počasí. Úpravám totiž musí předcházet nezbytná rekonstrukce plynovodu, letos by se měla stihnout i nová kanalizace, pak přijde na řadu rekonstrukce chodníku a úpravy veřejného osvětlení. Dokončení vozovky a parkovacích míst spolu s přístřešky na kontejnery a sadovými úpravami budou zřejmě probíhat až příští rok, hned jak to počasí dovolí," řekl starosta MO II Jiří Srbek.

Zároveň s rekonstrukcí bude obnoveno stromořadí lemující ulici na západní straně. „Bohužel se nevyhneme kácení vzrostlých stromů. Ale jak říká odborný posudek, který jsme si nechali zpracovat odborníkem doporučeným Stranou zelených, stromy v důsledku nešetrných zásahů z minulého století vykazují sníženou provozní bezpečnost, většina z nich má poškozenou stabilitu, nezahojené dutiny, chybné větvení. Jednoduše řečeno, tyto stromy jsou hrozbou pro pěší i pro motoristy," vysvětlil starosta. Místo pokácených stromů budou vysázeny nové lípy, ale ve variantě Rancho, která je nižšího vzrůstu a dobře snáší městské prostředí.

V ulici během rekonstrukce přibude 26 parkovacích míst, nové přístřešky na kontejnery, doplněno bude i veřejné osvětlení. Kunětická ulice bude po dokončení úprav obousměrná, na jedné straně vozovky zůstane zachováno kolmé parkování, na druhé straně podélné. Ulice bude navíc vybavena zvýšenými plochami křižovatek a dalšími zklidňujícími prvky tak, aby celé sídliště fungovalo jako zóna s nejvyšší povolenou rychlostí 30 km v hodině.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mesto-pardubice.cz

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

19:10 Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

Sdílené elektrokoloběžky, které se v Hradci Králové pokoušely usadit, už podruhé neuspěly. V prvním …