Pelhřimov: Město nabízí občanům novou službu, elektronický hřbitov

27.06.2024 22:09 | Tisková zpráva

Chcete najít hrob svého příbuzného nebo volné hrobové místo k pronajmutí? Pomůže vám nová mapová aplikace „Elektronický hřbitov města Pelhřimov“, kterou spustilo Město Pelhřimov v rámci svého geografického informačního systému (GIS). Tato aplikace zahrnuje digitální mapu hrobových míst na pohřebištích v Pelhřimově, Starém Pelhřimově, Chvojnově a Strměchách.

Pelhřimov: Město nabízí občanům novou službu, elektronický hřbitov
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Nová aplikace umožňuje lepší správu a evidenci hrobových míst a současně poskytuje veřejný přístup k informacím o jednotlivých hrobových místech. Uživatelé mohou snadno vyhledat volná hrobová místa nebo konkrétní hroby podle jména pohřbených osob. Aplikace je přímo napojena na správu hřbitovů, což zajišťuje pravidelnou aktualizaci informací o hrobových místech a zemřelých.

Každé hrobové místo obsahuje i fotodokumentaci, která usnadňuje orientaci při hledání konkrétního místa na hřbitově. V pasportu lze hledat vedle jména a příjmení zemřelého také podle čísla hrobu. Samozřejmě je možno vyhledat i dostupnost hrobového místa.

Pro více informací navštivte Elektronický hřbitov města Pelhřimov, který naleznete na webových stránkách města Pelhřimov ZDE (Radnice a úřad – O Pelhřimovu).

Další podrobnosti týkající se provozování a správy pohřebišť v Pelhřimově, Starém Pelhřimově, Chvojnově a Strměchách naleznete na webových stránkách technických služeb města Pelhřimov ZDE (Správa hřbitova), kde rovněž naleznete odkaz na Elektronický hřbitov.

Připravuje se: Významné osobnosti pohřbené na hřbitově v Pelhřimově
Elektronický hřbitov města Pelhřimov bude do budoucna doplněn o vrstvu významných osobností.

Elektronický hřbitov města Pelhřimov najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Martin Exner byl položen dotaz

zásah na FF UK

Dobrý den, souhlasím s vámi, že po bitvě je každý generál, na druhou stranu, když bude třeba ministr a policie tvrdit, jak bylo vše v pořádku, tak to je přeci výsměch, když se ví, že to tak úplně nebylo. A pokud si chybu nepřiznáte, jak se z ní chcete poučit? Mně je částečně těch zasahujících i líto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Návštěvníkům nemocnice slouží nové parkoviště, sanitka má lepší sjezd

11:17 Vyškov: Návštěvníkům nemocnice slouží nové parkoviště, sanitka má lepší sjezd

Rozpočet města na letošní rok slibuje řešení parkovacích kapacit hned v několika vyškovských lokalit…