Pelhřimov: Na Zeleném vrchu vznikají nové ulice. Máte návrh na název?

21.06.2024 10:23 | Tisková zpráva

S developerským rozvojem nové čtvrti přibude v Pelhřimově v následujícím období pět nových ulic. V současné době probíhá v lokalitě nad nemocnicí projekt „Výstavba dopravní a inženýrské infrastruktury pro lokalitu Zelený vrch v Pelhřimově“.

Pelhřimov: Na Zeleném vrchu vznikají nové ulice. Máte návrh na název?
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Letopisecká komise projednala návrhy názvů ulic pro lokalitu Zelený vrch a doporučila je Radě města k projednání. Rada města následně doporučila Zastupitelstvu města, které se bude konat v září, návrhy názvů dle letopisecké komise schválit. Navržené názvy tvoří jednotný ideový celek, odkazující na směr nejbližších obcí či významných míst.

Letopisecká komise doporučuje následující názvy ulic pro lokalitu Zelený vrch:

  • Ke Svaté Anně (varianta Svatoanenská, Anenská)
  • Jihlavská 
  • Zelený vrch 
  • Chvojnovská 
  • Služátecká (varianta Zachotinská)

Obyvatelé a pracovníci v nové čtvrti tak mohou v budoucnu žít nebo pracovat právě na těchto adresách.

Při pojmenovávání nových ulic existují dvě omezení daná zákonem: název nesmí být duplicitní, a pokud jde o pojmenování po nějaké osobnosti, nesmí se jednat o osobu dosud žijící. Při posuzování nových názvů se rovněž dbá na to, aby korespondovaly s již existujícími názvy v dané lokalitě a měly logické opodstatnění. V případech návrhů cizích jmen jsou posuzovány i z hlediska výslovnosti a souvislosti s historií místa.

Podněty k pojmenování nových ulic mohou přicházet od různých navrhovatelů, například od občanů, škol, stavebních firem, spolků nebo klubů. Vhodné náměty či změny názvů nových ulic je možné zaslat na email kratochvil.k@mupe.cz. Budeme rádi za odůvodnění vašich nápadů.

Názvy ulic se budou nejvíce dotýkat obyvatel, kteří budou v této lokalitě žít, a budou přímo ovlivňovat jejich adresu. Vaše nápady a návrhy na pojmenování nových ulic jsou proto velmi vítány.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Luhačovice: Obnovený areál Slunečních lázní je Stavbou roku Zlínského kraje

10:23 Luhačovice: Obnovený areál Slunečních lázní je Stavbou roku Zlínského kraje

Prestižní ocenění Stavba roku Zlínského kraje putuje v tomto roce do Luhačovic! Hlavní cenu v katego…