Písek daruje povodněmi postiženému Vrbnu pod Pradědem 250 000 korun

06.10.2024 20:31 | Tisková zpráva

Město Písek poskytne jednorázovou finanční podporu povodněmi poničenému Vrbnu pod Pradědem. Zastupitelstvo na svém posledním jednání schválilo dar tomuto městu ve výši 250 000 korun.

Písek daruje povodněmi postiženému Vrbnu pod Pradědem 250 000 korun
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Jsem velice rád, že zastupitelé návrh na poskytnutí daru podpořili. Považuji za velmi důležité, aby si města pomáhala. Písek již v minulosti finančně podpořil například obce postižené tornádem, sám pak v minulosti pomoc obdržel, a to po ničivých povodních v roce 2002,“ řekl starosta Michal Čapek. Město pomohlo také materiálně dvěma postiženým obcím. Dobrovolní hasiči města Písek dovezli do obce Holčovice vysoušeče, přímotopy a dezinfekční roztok, dalších 80 litrů dezinfekce pak dopravili do Domanína u Jeseníku.
Peníze Písek Vrbnu pod Pradědem poukáže na jeho transparentní účet. „Náklady na odstraňování škod jsou nesmírně vysoké, jen pronájem potřebné techniky stojí Vrbno pod Pradědem desítky tisíc denně, proto jsme se rozhodli poslat peníze,“ doplnil starosta.

Vrbno pod Pradědem se nachází v podhůří Jeseníků na soutoku Bílé, Střední a Černé Opavy, má zhruba 4 800 obyvatel. Povodeň, která se částí Česka prohnala v polovině září, zasáhla Vrbno pod Pradědem i jeho místní části Mnichov a Železná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Písek daruje povodněmi postiženému Vrbnu pod Pradědem 250 000 korun

20:31 Písek daruje povodněmi postiženému Vrbnu pod Pradědem 250 000 korun

Město Písek poskytne jednorázovou finanční podporu povodněmi poničenému Vrbnu pod Pradědem. Zastupit…