Plzeň: Stezka pro pěší a cyklisty při Nepomucké u kasáren má nový asfaltový povrch

26.07.2024 13:37 | Tisková zpráva

Město dokončilo opravu povrchu stezky pro pěší a cyklisty u kasáren Slovany. Stavbu za 3,3 milionu korun pro město zajišťovala Správa veřejného statku města Plzně.

Plzeň: Stezka pro pěší a cyklisty při Nepomucké u kasáren má nový asfaltový povrch
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Téměř sedmisetmetrový úsek stezky pokryl nový asfaltový koberec v původní šíři tří až čtyř metrů umožňující bezpečný a pohodlný pohyb pěších, cyklistů i rodin s kočárky. V areálu bývalých kasáren Slovany se začínají stavět byty, takže se dá očekávat, že stezku budou využívat i ti, co se do nich nastěhují,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

„Tento úsek je podle nového cyklogenerelu součástí takzvané rychlé trasy. Právě rychlé trasy představují páteřní síť komunikací pro cyklisty, zvlášť pro ty, kteří používají kolo jako dopravní prostředek pro přesuny po městě. Ze Slovan jich jezdí do centra města stále více, a právě tento úsek patřil kvalitou povrchu k těm nejhorším. Věříme, že teď přitáhne i další cyklisty," řekla plzeňská cyklokoordinátorka Radka Žáková.

Za nový asfaltový povrch a s tím související práce zaplatí Správa veřejného statku města Plzně EUROVII CS, a. s., která je zhotovitelem stavby, celkem 3. 316. 078 korun včetně DPH. Tato částka nezahrnuje náklady na výsadbu stromů a zeleně, kterou zajistí Správa veřejného statku města Plzně později, až zde skončí stavba bytových domů v blízkosti stezky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…