Po vsetínské Bečvě se projelo 91 tisíc sportovců

29.09.2011 21:30 | Zprávy

Cyklostezka Bečva ve Vsetíně se těšila v letním období rekordní účasti. Během tří měsíců se po ní projelo 91 tisíc cyklistů a in-line bruslařů. Taková čísla zveřejnil v září počítačový ukazatel v Janové.

Po vsetínské Bečvě se projelo 91 tisíc sportovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Letošní sezona byla pro cyklostezku Bečva ve Vsetíně velmi úspěšná. Rozhodně špatně na tom nebyla ani cyklostezka ve Velkých Karlovicích, po níž se projelo od začátku sezony 56 tisíc lidí. Dvanáct tisíc lidí přitom využilo trasy pro kola a in-line brusle v červnu, zhruba čtyřiačtyřicet tisíc lidí během letních prázdnin," vyčíslil Roman Kalabus ze Sdružení Valašsko-Horní Vsacko, zastupitel města Vsetína.

Upřesnil, že o dva tisíce lidí více přitom vyjelo ve směru od Velkých Karlovic směrem do Vsetína. Do Karlovic tedy využívali hromadnou dopravu. „Letošní návštěvnost na cyklostezce Bečva ve Velkých Karlovicích je zhruba o 15 tisíc vyšší, než jsme původně předpokládali. Ve Vsetíně potom účast zcela předčila naše očekávání," dodal Kalabus. Pro zajímavost, na cyklostezce podél Baťova kanálu čítají za celou letošní sezonu pohyb přibližně 70 tisíc lidí.

Přestože má Vsetín už nyní cyklistickou síť na velmi dobré úrovni, její nabídku do budoucna nepodceňuje. „Naším záměrem je zbudovat v Semetíně Bike Arénu," připomněl místostarosta Stanislav Pavelec. „Svou velikostí a charakterem by v České republice neměla konkurenci. Podpořili bychom tak cestovní ruch v oblasti Vsetína," dodal místostarosta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

16:48 Litoměřice: Vinobraní nabídne možnost přispět obětem ničivých povodní

Litoměřické vinobraní bude. Celá akce se uskuteční s charitativním podtextem a proběhne již tuto sob…