Praha 2: Nadační fond Dvojka srdcem pomohl financovat letní dětské tábory

19.07.2024 13:05 | Tisková zpráva

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem funguje již šestým rokem. Vedle pomoci seniorům, zdravotně či sociálně handicapovaným osobám a samoživitelům, již třetí rok po sobě pomáhá nízkopříjmovým rodinám s úhradou letních dětských táborů.

Praha 2: Nadační fond Dvojka srdcem pomohl financovat letní dětské tábory
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Dětské letní tábory k prázdninám neodmyslitelně patří, bohužel ne všichni rodiče dětí na takové tábory mají dostatek financí. Náš nadační fond Dvojka srdcem si to plně uvědomuje a nabídl proto potřebným rodinám finanční příspěvek ve výši až 3 000 Kč. Díky této pomoci mohou zažít nezapomenutelné letní dobrodružství i děti z rodin, které mají finanční možnosti omezené,“ říká Lucie Pechová, místostarostka Prahy 2 pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví a dlouholetá předsedkyně správní rady Nadačního fondu Dvojka srdcem.

Letos touto cestou Praha 2 podpořila celkem 12 dětí částkou větší než 36 tisíc korun. Ale letními tábory pomoc nadačního fondu rodinám s dětmi nekončí. „Mohu prozradit, že už nyní připravujeme parametry na další výzvu, která bude pokrývat potřeby dětí na školní potřeby do nového školního roku a také mimoškolní aktivity jako jsou nejrůznější kroužky. Zhruba někdy v polovině srpna našim obyvatelům všechny podmínky a parametry představíme, tak aby si mohli o kroužkovné a pastelkovné, jak to nazýváme, začít žádat." nastiňuje další plány Lucie Pechová.

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem byl založen před šesti lety. Hlavní myšlenkou projektu byla podpora nejzranitelnějších skupin obyvatel, což jsou zejména senioři, děti ze znevýhodněných rodin, zdravotně postižení spoluobčané nebo i samoživitelé. Za svou dobu fungování nadační fond pomohl ve více než 220 případech a věnoval potřebným celkovou částku přesahující 1,5 milionu korun. Nespornou výhodou projektu je, že tento systém pomoci nezatěžuje administrativu a rozpočet radnice Prahy 2. Pomoc tedy může putovat na místo určení okamžitě.

Více informací o tom, jak se do pomoci potřebným skrz nadaci Dvojka srdcem zapojit nebo o pomoc požádat, naleznou zájemci na webu nadačního fondu ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava rozšiřuje pilotní projekt třídění u domu systémem „single stream“ do dalších částí města

10:23 Ostrava rozšiřuje pilotní projekt třídění u domu systémem „single stream“ do dalších částí města

Město Ostrava spolu se svou svozovou společností OZO Ostrava připravuje rozšíření pilotního projektu…