Praha 2 chystá revitalizaci Lumírových sadů

24.10.2024 19:06 | Tisková zpráva

Rada městské části Praha 2 na svém pondělním jednání rozhodla o výběru dodavatele na rekonstrukci parku Lumírovy sady. Vítězem podlimitní veřejné zakázky se stala společnost Gardenline, s. r. o. s nabídkou 44,1 mil. korun včetně DPH.

Praha 2 chystá revitalizaci Lumírových sadů
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

S vítěznou společností začne městská část v nejbližší době jednat o podpisu smlouvy. Předpokládané zahájení revitalizace parku bude v březnu 2025.

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 3220 lidí

„Lumírovy sady jsou výjimečné už svou polohou. Nacházejí se ve svahu pod vyšehradskými hradbami a slouží tak jako jedna z přístupových cest k Národní kulturní památce Vyšehrad. I proto si zaslouží naši pozornost a péči. Pevně věřím, že revitalizace parku i modernizace místního dětského hřiště potěší nejen kolemjdoucí, ale zejména místní obyvatele,“ říká starosta Prahy 2 Jan Korseska.

V rámci revitalizace dojde také k nezbytné úpravě stávajícího svahu včetně výměny dřevěných hatí udržujících svah, rekonstrukci zpevněných ploch pro pěší a výměně veřejného osvětlení a městského mobiliáře.

„V parku dojde k vybudování amfiteátru i k obnově již dosluhujícího dětského hřiště. To získá funkční a moderní herní prvky. Součástí revitalizace parku budou nejen stavební, ale i sadovnické práce. Dojde k úpravě parkové zeleně, vykácení náletů a prořezu křovin. K nové výsadbě pak budou vybrány takové druhy dřevin, které odolají i klimatickým změnám,“ přibližuje záměr radnice místostarosta Prahy 2 Jan Recman, který má v gesci oblast životního prostředí a oblast výstavby a územního rozvoje.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Praha 2 chystá revitalizaci Lumírových sadů

19:06 Praha 2 chystá revitalizaci Lumírových sadů

Rada městské části Praha 2 na svém pondělním jednání rozhodla o výběru dodavatele na rekonstrukci pa…