Praha vyhlašuje jednoleté a víceleté granty pro oblast kultury a umění

06.03.2013 8:21

Rada hlavního města Prahy rozhodla dnes o vyhlášení grantového řízení v oblasti kultury a umění v roce 2014. Konkrétně radní schválili zásady pro poskytování víceletých účelových dotací - grantů hl. m. Prahy v oblasti kultury a umění pro rok 2015 - 2018, zásady pro poskytování jednoletých účelových dotací - grantů hl. m. Prahy v oblasti kultury a umění v roce 2014 a harmonogram grantového řízení v oblasti kultury a umění v roce 2014.

Praha vyhlašuje jednoleté a víceleté granty pro oblast kultury a umění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„V letošním roce dochází ke změně u stanovení termínu uzávěrky na duben, oproti minulým letům, kdy byly žádosti přijímány do konce září. Důvodem je snaha rozhodovat o kulturních grantech s větším předstihem a zajistit tím tak větší časový prostor k odpovědnému posuzování. Tím bude zajištěna určitá míra jistoty nejen pro žadatele, kteří budou vědět, s jakými prostředky mohou či nemohou v následujícím roce počítat, ale i posílena spolupráce v oblasti cestovního ruchu.  Grantové řízení bude maximálně transparentní, rozhodujícím článkem při posuzování žádostí a projektů bude grantová komise a granty budou udělovány v rámci určených kategorií,“ uvedl radní Václav Novotný (TOP 09) a upozornil na změnu v administrativě při podání žádostí. „Nově bude každá žádost o grant podána pouze v jednom vytištěném vyhotovení s požadovanými přílohami a v elektronické podobě na CD,“ dodal radní.

Žádosti o grant jsou přijímány v rámci následujících oborů:

a)divadlo
b) hudba
c) tanec a nonverbální umění
d) výtvarné umění, fotografie a nová média
e) literatura (s výjimkou periodického tisku s nadregionální a celostátní působností)
f) audiovizuální umění (film a video)
g) ostatní

Všechny informace o grantovém řízení a grantech v oblasti kultury včetně formulářů v elektronické podobě jsou k dispozici na webové stránce  www.praha.eu (Dotace a granty – Kultura, Úřední deska)

Kontaktní místo grantů hl. m. Prahy v oblasti kultury a umění:

Oddělení kultury odboru kultury, zahraničních vztahů a cestovního ruchu MHMP, 110 01 Praha 1, Jungmannova 29/34,  ozv@cityofprague.cz.

Termín uzávěrky pro přijímání víceletých žádostí na podporu projektů realizovaných v období od 1. 1. 2015 do 31. 12. 2018 a pro přijímání jednoletých žádostí na podporu projektů realizovaných od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 je 29. duben 2013 do 18.00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…