Přenosy z Metropolitní opery v NY Cheb už neutáhne

28.10.2011 8:22 | Zprávy

Hájek: Snažíme se naslouchat poptávce po alternativním obsahu v kině, jsme však svazováni rentabilitou provozu.

Přenosy z Metropolitní opery v NY Cheb už neutáhne
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Přenosy z Metropolitní opery v New Yorku, které chebské kino Svět poprvé nabídlo fajnšmekrům místním, z lázní či sousedství v Německu poprvé vloni v říjnu, v Chebu prozatím končí. Potvrzuje to provozovatel městského kina Pavel Hájek s tím, že průměrná návštěvnost, 40 diváků, bohužel byla nedostatečná a kino se kvůli tomu muselo potýkat se značnou ztrátou, celkově zhruba 38 tisíc korun. V sezoně 2010/2011 nabídlo přenosy 12 oper - výborné výkony účinkujících v nevídané kvalitě obrazu a zvuku.

„Bylo to způsobeno tvrdými finančními podmínkami ze strany Metropolitní opery a nemožností vybrat si z nabídky pouze některé zajímavé tituly. Musela se odehrát celá sezona," vysvětluje Pavel Hájek. „Přenosy zrušily např. také Karlovy Vary, které promítaly několik sezon. Nejblíže k nám je nabízejí Klatovy, kde kino provozuje Městské kulturní středisko, a zřejmě je dotují."

Zoufalé reakce od příznivců celosvětového projektu MET in HD (METropolitan opera v HD kvalitě - www.metinhd) ovšem v chebském kině Svět evidují a jednají s distribucí alespoň o záznamech vybraných představení, při kterých se satelitní poplatek 200 eur neplatí.

„Počítám, že v příštím roce se objeví některé tituly MET in HD ze záznamu, ty pro milovníky opery opravdu zajímavé, a budeme je nasazovat do programu," pokračuje Pavel Hájek. „Nicméně nezahálíme a minulý týden jsme uvedli první balet ve 3D - Giselle 3D. Byl moc hezký a 3D tomu přidalo další rozměr. Návštěvnost byla vyšší, takže se pokryly alespoň náklady."

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb 

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…