Přenosy z Metropolitní opery v NY Cheb už neutáhne

28.10.2011 8:22 | Zprávy

Hájek: Snažíme se naslouchat poptávce po alternativním obsahu v kině, jsme však svazováni rentabilitou provozu.

Přenosy z Metropolitní opery v NY Cheb už neutáhne
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Přenosy z Metropolitní opery v New Yorku, které chebské kino Svět poprvé nabídlo fajnšmekrům místním, z lázní či sousedství v Německu poprvé vloni v říjnu, v Chebu prozatím končí. Potvrzuje to provozovatel městského kina Pavel Hájek s tím, že průměrná návštěvnost, 40 diváků, bohužel byla nedostatečná a kino se kvůli tomu muselo potýkat se značnou ztrátou, celkově zhruba 38 tisíc korun. V sezoně 2010/2011 nabídlo přenosy 12 oper - výborné výkony účinkujících v nevídané kvalitě obrazu a zvuku.

„Bylo to způsobeno tvrdými finančními podmínkami ze strany Metropolitní opery a nemožností vybrat si z nabídky pouze některé zajímavé tituly. Musela se odehrát celá sezona," vysvětluje Pavel Hájek. „Přenosy zrušily např. také Karlovy Vary, které promítaly několik sezon. Nejblíže k nám je nabízejí Klatovy, kde kino provozuje Městské kulturní středisko, a zřejmě je dotují."

Zoufalé reakce od příznivců celosvětového projektu MET in HD (METropolitan opera v HD kvalitě - www.metinhd) ovšem v chebském kině Svět evidují a jednají s distribucí alespoň o záznamech vybraných představení, při kterých se satelitní poplatek 200 eur neplatí.

„Počítám, že v příštím roce se objeví některé tituly MET in HD ze záznamu, ty pro milovníky opery opravdu zajímavé, a budeme je nasazovat do programu," pokračuje Pavel Hájek. „Nicméně nezahálíme a minulý týden jsme uvedli první balet ve 3D - Giselle 3D. Byl moc hezký a 3D tomu přidalo další rozměr. Návštěvnost byla vyšší, takže se pokryly alespoň náklady."

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb 

Další zprávy z Chebu čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…