Přerov: Dotace na rozšíření zdravotnického centra U Výstaviště o další ordinaci

23.06.2024 22:05 | Tisková zpráva

Šesti sty tisíci korunami formou individuální dotace podpoří město Přerov zdravotnické centrum MUDr. Denisa Vitásková s.r.o. To plánuje rozšíření stávajícího zdravotního pracoviště v ulici U Výstaviště 8 o třetí ordinaci.

Přerov: Dotace na rozšíření zdravotnického centra U Výstaviště o další ordinaci
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Rozhodli jsme se požadavku společnosti vyjít vstříc, protože ambulancí praktických lékařů je v Přerově nedostatek. Díky rozšíření se kapacita střediska, kde v současné době pracují celkem tři lékařky, zdravotní sestra a administrativní pracovnice, navýší o více než dva tisíce pacientů. Navíc se toto zdravotnické centrum bude podílet na výchově nových praktických lékařů,“ uvedl náměstek primátora Vladimír Lichnovský.

A co si za dotaci z města centrum pořídí? „Finanční prostředky z dotace chceme použít k dokončení další ordinace a čekárny s recepcí. Naším cílem je zajistit co nejkvalitnější a co nejdostupnější zdravotní péči pro obyvatele města, a to nejen pro stávající pacienty, ale i pro nové, kteří momentálně hledají praktického lékaře,“ sdělila vedoucí lékařka střediska Denisa Vitásková s tím, že nová ordinace byla se měla pacientům otevřít nejpozději do konce letošního roku.

Město vypsalo také dotační tituly pro nové praktiky, pediatry a zubaře. Na stipendium mohou dosáhnout i budoucí stomatologové. Žádosti o podporu najdou zájemci na webu města, podávat je mohou až do 20. září.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Město loni hospodařilo s přebytkem

7:17 České Budějovice: Město loni hospodařilo s přebytkem

Českobudějovičtí zastupitelé schválili závěrečný účet a účetní závěrku statutárního města.