Příbram: Novák Fest přinese zábavu pro celou rodinu

21.06.2024 7:17 | Tisková zpráva

Na neděli 23. června je v Příbrami připraven další ročník oblíbené akce pro celé rodiny – Novák Fest. Jak název napovídá, veřejnost je zvána do areálu Nového rybníka.

Příbram: Novák Fest přinese zábavu pro celou rodinu
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Novák Fest je akcí, při které se mohou návštěvníci bavit, soutěžit, vzdělávat se, zkrátka akcí, kterou si užijí celé rodiny. Letošní ročník nese podtitul Příbram pod olympijským ohněm. Areál Nového rybníka bude v neděli 23. června rozdělen do barevných sektorů přesně podle barev olympijských kruhů. V jednotlivých zónách si návštěvníci budou moci vyzkoušet nejrůznější sporty a chybět nebude ani olympijská vesnička, kde se bude tvořit a také psát olympionikům, chystajícím se na letní olympijské hry.

Na pořádání akce s Městským kulturním centrem spolupracují sportovní kluby a také příbramské základní školy, které zajišťují jednotlivé sportovní zóny, kde se budou plnit úkoly. Každé z příchozích dětí obdrží u vstupu či u infostánku kartičku, na které bude sbírat razítka a za splnění potřebných úkolů získá medaili. Ceremoniál předávání medailí nás v průběhu dne čeká dvakrát, a to ve 13 a v 16 hodin.

Nedělní akce v areálu Nového rybníka začíná v 10 a končí v 17 hodin. Po celý den budou připravena zmiňovaná sportovní, zábavní a vědomostní stanoviště, chybět nebude možnost občerstvení ani pódiový program. Jedná se o akci zaměřenou na sportovní klání, připraveno bude také zapálení ohně ve stylu olympijských her. Oheň bude slavnostně zapálen ve 12:30 u kamenného pódia před prvním medailovým ceremoniálem.

„V letošním roce budou mít návštěvníci možnost nejen sportovat a bavit se, ale také se zamyslet nad tím, co by vzkázali skutečným olympionikům. Tento vzkaz budou moci zanechat na poště, která bude otevřena v naší improvizované olympijské vesničce,“ říká za pořadatele Vlastimil Ševr z Městského kulturního centra.

Novák Fest – rozdělení zón

Zelená zóna:
atletika, frisbee, gymnastika, lukostřelba, fotbal, volejbal

Modrá zóna:
lední hokej, curling, krasobruslení, rybářský sport

Žlutá zóna:
animal flow, jóga, skimboard, fotbalové šipky, plavání/triatlon

Červená zóna:
překážková dráha, horolezecká stěna, florbal, bojové sporty (judo, karate)

Černá zóna:
skateboarding, gymnastika/parkour, házená, basketbal, americký fotbal

Olympijská vesnička:
Olympijská pošta, Zašívárna, Eduarts

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

20:27 Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

Vozový park městské autobusové dopravy (MAD) v Litoměřicích čeká obnova. Pravděpodobně od září bude …