Příbram: První Burza květin na podporu psího útulku

08.10.2024 19:06 | Tisková zpráva

Na sobotu 12. října je přichystána historicky první Burza květin. Výtěžek z akce bude věnován na podporu Psího útulku v Lazci.

Příbram: První Burza květin na podporu psího útulku
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Technické služby města Příbram připravily na sobotu 12. října Burzu květin, která bude probíhat od 13 do 16 hodin v prostorách Sběrného dvora v Mlynářské ulici. Jde o komunitní akci, která je určena nejen pro zahrádkáře, ale také pro rodiny s dětmi.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

98%
0%
hlasovalo: 3368 lidí

Hlavní myšlenkou akce je umožnit zájemcům pořízení nových sazenic a na druhou stranu postoupení přebytků ze svých zahrádek. Přinesené přebytky budou rozděleny do kategorií, jako například bylinky, trvalky, skalničky, semínka, které následně budou prodávány za symbolických 20 korun.

„Zahrádkáři, mezi které se počítám i já, v tuto roční dobu řeší úpravu zahrad. To znamená, že veškeré odkopky, které byste normálně vyhodili, můžete přinést na zmíněnou burzu, kde si je někdo rád koupí. Neprodané přebytky budou využity k výsadbě v ulicích města,“ říká místostarosta Miroslav Peterka.

Výtěžek z prodeje bude použit na podporu Psího útulku v Lazci, kromě nových rostlin do své zahrady tedy může každý z akce odejít s dobrým pocitem, že podpořil opuštěné psy.

Na Burzu květin můžete přijít i v případě, že žádné přebytky nemáte ani po žádných netoužíte. Připraven je doprovodný program. „Burza nebude pouze o prodeji a nákupu květin, připraveny jsou také dílničky pro děti a informační stánky, ve kterých se dozvíte potřebné informace například o kompostování či péči o veřejnou zeleň,“ dodává místostarosta Peterka.

Zájemci mohou využít nabídky svozu, který bude zajištěn historickým autobusem RTO. Nástupní zastávky budou „Příbram, Drkolnov“ (u Billy) s odjezdem ve 12:30, 14:00 a 15:00, „Příbram, nám. 17. listopadu“ (věžák) 12:35, 14:05 a 15:05 a zastávka „Příbram, Plzeňská“ s odjezdem ve 12:40, 14:10 a 15:10. Zpět co centra bude autobus ze Sběrného dvora odjíždět v čase: 13:45, 14:45 a 16:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Rodičovská

Nemyslíte, že jste na navýšení rodičovské měli tlačit víc, když jste byli ještě ve vládě? Vím, že jste kritizovali to, jak nespravedlivě byla navýšena a o kolik, ale nic víc jste neudělali. Co myslíte, že víc uděláte teď, když už nejste ve vládě?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Cheb: Revitalizace městského hřbitova bude dokončena do poloviny prosince

22:09 Cheb: Revitalizace městského hřbitova bude dokončena do poloviny prosince

Pro špatný zdravotní stav stromořadí hrušní na hřbitově byla zpracována studie obnovy stromořadí.