Sokolov: Kamera pohlídá místo, kde byla velká černá skládka

13.07.2022 15:28 | Tisková zpráva

Stávala se častým terčem kritiky a městu dělala ostudu. Teď však velká černá skládka z bývalého železničního depa v Nádražní ulici zmizí a už by se tu neměla znovu objevit.

Sokolov: Kamera pohlídá místo, kde byla velká černá skládka
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Nejenže bude odstraněno suťovisko lákající nájemníky domů v sousedství k odhazování odpadků, ale místo pohlídá i kamera. Úklid zajistili v rámci projektu Čisté město lidé z veřejně prospěšných prací a veřejné služby.

Městská policie nasadila více než desítku „svých“ zaměstnanců z veřejných prací a pro nezáviděníhodnou úlohu jim zajistila i ochranné obleky. Společnost SOTES pak přistavila kontejnery, do nichž nepořádek putoval. Náklady spojené s úklidem v Nádražní uhradí město, respektive SOTES. Přijatá opatření by měla zaručit, že se už něco podobného nebude v Nádražní ulici opakovat. A kde byl vlastně původ této nevábné černé skládky narůstající postupně až do obřích rozměrů?

Při poslední bezpečnostní akci, která se konala v Nádražní ulici v dubnu, vyšlo například najevo, že většina nájemníků z domů u bývalého depa vůbec nebyla uvedena v nájemních smlouvách a tudíž za ně nejsou odváděny místní poplatky za svoz odpadu. Počet odpadových nádob tak neodpovídal faktickému počtu osob žijících v bytech. Před rokem město na své náklady vyvezlo z Nádražní ulice na 14 kontejnerů odpadu poté, co městská policie zorganizovala úklid prostranství a zapojila do něho místní obyvatele. Pořádek zde ale vydržel jen několik měsíců.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25317 lidí

Projekt “Čisté město“ městská policie realizuje již druhým rokem, kdy jeho smyslem je nejen úklid veřejných prostranství ve městě, ale i zaměstnávání osob, které jsou dlouhodobě evidování na Úřadu práce v Sokolově. Občané tak mají možnost, objednat si úklid veřejných prostor (například nepořádek v ulici, kde žijí) prostřednictvím webové aplikace „Čisté město“, kterou naleznou na webových stránkách Městské policie Sokolov. Jen za letošní rok bylo zasláno 21 žádostí od občanů k provedení úklidu veřejných prostranství. Pracovníci – uklízeči veřejných prostranství, jsou zařazeni jako ostatní zaměstnanci městské policie a mimo reakce na objednávky od občanů, každý den provádí úklid města. Projekt může fungovat i díky velmi dobré spolupráci s Úřadem práce v Sokolově, který na osobní náklady posílá městu většinu finančních prostředků.

Mezi pracovníky jsou již i osoby, které žily na ulici jako bezdomovci a díky této možnosti a pravidelným měsíčním příjmům mají dnes již zajištěné bydlení a mohou začít opětovně žít normální život. Městská policie zaměstnává 10 uklízečů veřejných prostranství a společně s Úřadem práce v Sokolově zajišťuje i výkon tzv. veřejně prospěšných prací, kdy opět formou úklidu si lidé evidovaní na Úřadu práce mohou odpracovat požadovaný počet hodin, aby mohli obdržet vyšší dávku v hmotné nouzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…