Studenti architektury navrhovali změny v centru Třebíče

20.02.2013 11:16

Výstavka prací je přístupná ve vestibulu radnice a na internetu.

Studenti architektury navrhovali změny v centru Třebíče
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Umírněné i provokující návrhy na možnou budoucí podobu některých zákoutí centra města Třebíče si mohou zájemci přijít prohlédnout do vestibulu radnice. K vidění je od minulého týdne výstavka ateliérových prací studentů Fakulty architektury VUT Brno.

Posluchači Vysokého učení technického se pokusili svýma očima zpracovat nové uspořádání některých ulic a náměstí. Laická i odborná veřejnost se může dozvědět, jakým pohledem vidí mladí architekti případný vývoj Karlova, Komenského a Žerotínova náměstí, Soukopovy ulice nebo třeba prostranství před kostelem Proměnění Páně na Jejkově.

Vedení města bere neotřelý pohled studentů především jako zásobárnu námětů. „Výstava, která je momentálně na radnici umístěna, je inspirativní záležitost. Školní práce nevznikly na objednávku radnice, ale zcela čistě z podnětu vyučujících a studentů. Třebíč sloužila jako modelový příklad, jak by se některé urbanistické problémy mohly řešit. Je dobře, že se studenti o naše město zajímají. Sešla se celá řada názorů, které si na radnici uložíme a které potom mohou ovlivnit skutečné řešení,“ řekl starosta Pavel Heřman.

Výstavu sestávající z asi deseti panelů je možné zhlédnout ve vestibulu budovy radnice na Karlově náměstí. Po dobu nejméně několika týdnů bude volně přístupná v běžné otevírací době městského úřadu. Práce studentů jsou umístěny také na internetových stránkách města www.trebic.cz v odkazu Správa města / Městský úřad / Odbor rozvoje a územního plánování / Důležité dokumenty / Úsek městského architekta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: trebic.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…