Třinec: Náměstí ovládnou složky integrovaného záchranného systému

27.05.2017 8:30 | Zprávy

Atraktivní podívanou slibuje patnáctý ročník Dne s integrovaným záchranným systémem, který už tradičně pořádá město Třinec. Oblíbená akce na náměstí Svobody, během níž mohou příchozí nahlédnout pod pokličku náročné práce složek integrovaného záchranného systému, letos proběhne v sobotu 3. června 2017 od 9:30 do 13:00. Prostřednictvím poutavých ukázek a stanovišť se můžete seznámit s ukázkami z profese policistů, strážníků městské policie, hasičů, záchranářů, vojáků i celníků. I letos bude mít na Dni s IZS zastoupení také horská služba.

Třinec: Náměstí ovládnou složky integrovaného záchranného systému
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Všechny složky IZS představí svou techniku, výzbroj a výstroj. Vítaným zpestřením bude výuka sebeobrany a ukázka služební kynologie, během níž policisté předvedou, jaké kousky zvládají jejich služební psi. Poutavou prezentaci nabídne také celní správa, na jejímž stanovišti si návštěvníci budou moci prohlédnout například ukázku zabavených padělků, exemplářů zabavených ohrožených volně žijících živočichů a rostlin (CITES), vzorník drog a psychotropních látek. Chybět nebude ani psí pomocník speciálně vycvičený na vyhledávání drog nebo tabáku.

Zvídavé děti si budou moci vyzkoušet, jaké to je sedět za volantem policejních a hasičských vozidel nebo mohou prozkoumat vnitřek sanitky. Pozornost upoutají také stanoviště vojáků, kteří v Třinci představí svou bojovou techniku. Za asistence profesionálních záchranářů si příchozí budou moci také sami vyzkoušet první pomoc a ošetřit různé druhy zranění. Zajímavé informace a aktivity představí také Městská policie Třinec.
„Chtěla bych poděkovat všem složkám IZS, že jdou do toho s námi zase. Každý rok se snažíme vnést na akci nový prvek, aby se bylo stále na co dívat, tak si Den s IZS ani tentokrát určitě nenechte ujít,“ zve starostka Věra Palkovská. Malí i velcí návštěvníci se mohou i letos těšit na dynamickou akční ukázku, která prověří součinnost a rychlou akceschopnost všech složek záchranného systému.
Akce částečně ovlivní i dopravu

Upozorňujeme, že Den s IZS bude mít vliv na dopravu v okolí místa konání. Z důvodu zajištění bezpečnosti při konání akce bude omezen provoz na parkovištích na náměstí Svobody (před finančním úřadem a vzdálenějším od hotelu STEELHOUSE) a na účelové komunikaci před kulturním domem Trisia. Parkoviště budou uzavřena od pátku 2.6.2017 (od 17:00) do soboty 3.6.2017 (do 15:00), komunikace před kulturním domem pak bude uzavřena v sobotu 3.6.2016 od 7:00 do 15:00.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Hledáme patrony turnovských studánek

7:04 Turnov: Hledáme patrony turnovských studánek

Se začátkem podzimu startujeme novou kampaň! Hledáme totiž patrony pro velmi cenná místa Turnova. Má…