Turnov: Valdštejn se ponoří o víkendu do středověku

26.07.2024 19:32 | Tisková zpráva

Prázdniny se blíží ke své polovině a na Valdštejně se mohou návštěvníci těšit na tradiční Středověký víkend, lákající na bohatý program. Akce, umožňující prožít středověk všemi smysly v kulisách historického hradu, nabídne vystoupení skupiny historického šermu Rytíři turnovského meče, kteří představí zbrusu nové vystoupení, odkazující na letošní výročí 600 let od obsazení hradu husitskými vojsky v čele se slavným Janem Žižkou z Trocnova.

Turnov: Valdštejn se ponoří o víkendu do středověku
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Nebude chybět ani ukázka palných zbraní a v mezičasech se mohou lidé zaposlouchat do středověkých tónů v podání skupiny Subulcus. Ta vystoupí na druhém hradním nádvoří přímo u kaple sv. Jana Nepomuckého. Areálem se ponese vůně staročeských placek, které budou markytánky v dobových kostýmech připravovat a nabízet k ochutnání na prvním nádvoří. V souvislosti s výročím obsazením Valdštejna Janem Žižkou je na druhém nádvoří připravena i speciální výstava s dějinami husitských válek a osudem hradu v tomto období. Pro děti je na pokladně hradu k dispozici originální pracovní list se zajímavými úkoly rovněž s husitskou tématikou.

Program v rámci Středověkého víkendu bude probíhat od 10:00 do 16:00 hodin, přičemž návštěvníci mají přístupný kompletně celý areál hradu. Akce probíhá za finanční podpory Libereckého kraje v rámci projektu „Valdštejn dětem“. Podrobný program najdete ZDE. Tak dorazte a užijte si středověk na Valdštejně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…