Uherské Hradiště: ČTK představuje v srdci Slovácka novou fotografickou výstavu IOOkamžiků

25.07.2024 22:28 | Tisková zpráva

Uherské Hradiště již posedmé hostí venkovní fotografickou výstavu České tiskové kanceláře (ČTK), která čerpá z jejího stoletého archivu. Ta letošní se jmenuje IOOkamžiků a představuje proměny náplně a způsobu práce agenturních fotoreportérů od počátků “obrázkové redakce” ČTK do dnešních dní. K vidění bude do konce září.

Uherské Hradiště: ČTK představuje v srdci Slovácka novou fotografickou výstavu IOOkamžiků
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

“Letos je tomu sto let, co ČTK najala první vlastní fotoreportéry a začala poskytovat takzvanou fotoslužbu,” uvedl spoluautor výstavy, šéfredaktor Fotobanky ČTK Petr Mlch. Společně s šéfredaktorkou zpravodajství ČTK Radkou Matesovou Markovou připravili průřez stoletím, která na pozadí malých i velkých dějin ukazuje, jak se měnilo pojetí fotoreportérského řemesla, ale třeba také způsob dálkového přenosu a distribuce agenturních fotografií.

Část z dvaceti oboustranných panelů autoři věnovali výrazným osobnostem z týmu četkařských fotoreportérů a fotoreportérek - ať už držitele národních a mezinárodních cen, nebo autory snímků, které patří do zlatého fondu české fotožurnalistiky.

Je to již šestá výstavní premiéra z volného cyklu ČTK s “okamžiky” v názvu, kterou hostí Uherské Hradiště. ČTK tento cyklus zahájila výstavou Okamžiky století v roce 2018, která u příležitosti stého výročí jejího založení zavítala i do Hradiště. O rok později se ČTK stala jedním z hlavních mediálních partnerů Letní filmové školy. Od té doby své putovní výstavy představuje na Filmovce v premiéře, než se vydávají do dalších měst.    

K expozici připraví ČTK pro školy také pracovní listy. „Každý rok má výstava v Uherském Hradišti obrovský ohlas. Přispívají k tomu také snímky, které jsou tematicky spojeny s naším městem či regionem. Jsem rád, že také letos bude výstava k vidění až do konce září, aby ji v novém školním roce mohli navštívit žáci a studenti z místních škol,“ doplnil starosta města Stanislav Blaha.

Venkovní výstavu je možno zhlédnout na Palackého náměstí od 24. července do konce září, vernisáž bude v úterý 30. července v 17.00 hodin.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…