Uherské Hradiště: Připravujeme dětem hřiště na sezónu

20.03.2024 22:31 | Tisková zpráva

Výměna písku ve všech pískovištích, revize veškerého zařízení i opravy poškozených prvků, to vše je součástí přípravy dětských hřišť v Uherském Hradišti na jarní sezónu.

Uherské Hradiště: Připravujeme dětem hřiště na sezónu
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Snahou města je, aby dětská hřiště byla čistá a bezpečná. Jako každý rok dochází k výměně písku ve všech 35 pískovištích na hřištích ve městě. Jedná se zhruba o 135 tun nového písku, starý písek je ekologicky likvidován.

„V měsíci dubnu pak budeme čistit veškeré pryžové povrchy a hřiště čeká pravidelná roční revize, průběžně také opravujeme poškozené herní prvky,“ upřesnil místostarosta města Čestmír Bouda.

Pravidelná roční revize proběhne na všech dětských hřištích. Odborná technická kontrola se provádí za účelem zjištění celkové úrovně bezpečnosti zařízení, základů i povrchů hřiště.

„Roční hlavní kontrolu nám provádí odborná firma. Zohledňuje se vliv počasí na jednotlivé části, známky hniloby nebo koroze a jakékoliv změny v úrovni bezpečnosti zařízení jako důsledek provedených oprav nebo dodatečně přidaných nebo vyměněných částí. Na základě analýzy je potom posouzeno, zda jsou aplikovaná bezpečnostní opatření dostatečná a vyhovující,“ popsal místostarosta Bouda. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…