Uničov: Od března dochází ke změnám v systému placeného parkování v centru města

05.02.2022 19:03 | Tisková zpráva

S účinností od úterý 1. března dojde ke změnám v systému placeného parkování na Masarykově náměstí a v přilehlých ulicích.

Uničov: Od března dochází ke změnám v systému placeného parkování v centru města
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Zpoplatněno bude parkování jen ve všední dny, první půlhodina zdarma byla zrušena, ovšem cena parkovného se snížila na 5 korun za každou započatou půlhodinu. Parkovat bude možné tři namísto dvou hodin. Nově bude možné parkovné uhradit nejen v automatech, ale také prostřednictvím aplikace pro mobilní telefony. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

Změny se týkají především n ávštěvníků centra. Držitelů dlouhodobých parkovacích karet se týká jen jedna novinka – parkovací kartu již nemusí mít umístěnou viditelně za čelním sklem vozu.

Návštěvníci centra využívající krátkodobé stání v parkovací zóně musí v pondělí až pátek v době od 8.00 do 18.00 hodin ihned po zaparkování zaevidovat registrační značku svého vozidla buď do některého ze dvou parkovacích automatů nebo prostřednictvím mobilní aplikace MPLA.
Za parkování se platí 5 korun za každou započatou půlhodinu. (Bezplatná první půlhodina je od března zrušena.) Stát v parkovací zóně je možné maximálně tři hodiny. Rozsah samotné parkovací zóny žádných změn nedoznal.

Nové znění nařízení o parkování v centru Uničova schválila rada města na své schůzi 27. ledna a na úřední desce bylo vyvěšeno 1. února.

Platba parkovného prostřednictvím aplikace MPLA

Parkovné v centru Uničova bude od úterý 1. března možné uhradit také prostřednictvím aplikace MPLA. A to dvěma způsoby. Přímo z webových stránek mpla.io, kde uživatel zadá město, registrační značku svého vozu, číslo platební karty a dobu, po kterou hodlá parkovat.

Jednodušší však je aplikaci nainstalovat do mobilního telefonu. Při jejím nastavení uživatel pouze jednou zadá registrační značku svého vozu a číslo platební karty. Poté parkovné uhradí vždy jen několika kliknutími. Výhodou je, že stejná aplikace funguje i v celé řadě dalších měst, mimo jiné i v Olomouci, a na mnoha parkovištích vybavených závorami. Návod k instalaci, nastavení a používání je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…