Vsetín: Dotace pro sociální služby

25.07.2024 16:31 | Tisková zpráva

Od 1. do 9. srpna budou moci poskytovatelé registrovaných sociálních služeb zařazených do Sítě sociálních služeb Zlínského kraje pro rok 2024 opět žádat o dotace z Fondu sociálních služeb v ORP Vsetín a obcí připojených do spolufinancování. Vznik fondu, který pomáhá okolním obcím a mikroregionům s financováním sociálních služeb, iniciovala vsetínská radnice v minulých letech v rámci projektu Komunitní plán sociálních služeb a péče ORP Vsetín.

Vsetín: Dotace pro sociální služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Do fondu spolufinancování se od jeho vzniku zapojilo již celkem 14 obcí z mikroregionů Hornolidečsko a Horní Vsacko. Výzvu k podávání žádostí o finanční prostředky vyhlašujeme letos popáté. Tento systém, kdy obce dobrovolně vkládají finance do fondu, který administruje vsetínská radnice a následně finance přerozděluje Výbor sociálních služeb, který je složený ze zástupců zapojených obcí, se osvědčil. Svědčí o tom mimo jiné také zvyšující se roční částka, které obce do fondu vkládají a která je přerozdělována. Letos se jedná o celkem 691 tisíc korun. Pro srovnání, v prvním roce fungování systému v roce 2020 obce a sdružení vložily a z fondu bylo mezi sociální služby rozděleno přes 300 tisíc korun,“ uvedl místostarosta Jiří Růžička (KDU-ČSL), který má sociální záležitosti v gesci.

Žádat o finance mohou registrované sociální služby zařazené do Sítí sociálních služeb Zlínského kraje pro rok 2024 s místní působností na území obcí, které se zapojily do spolufinancování sociálních služeb v ORP Vsetín a připojených obcích.

Pro určení výše finanční podpory bude Výbor sociálních služeb využívat parametry modelu financování nastaveného Zlínským krajem a přihlédne k předpokládanému objemu poskytnuté péče občanům obcí zapojených do spolufinancování v roce 2024. „Žádosti o poskytnutí dotace z fondu lze zasílat poštou nebo prostřednictvím datové schránky či osobně doručit od čtvrtku 1. srpna do pátku 9. srpna na podatelnu Městského úřadu Vsetín,“ uzavřela Martina Ďulíková, vedoucí odboru sociálních věcí vsetínské radnice s tím, že počet žádostí na jednoho žadatele není omezen. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…