Vsetín: Generální rekonstrukce uzavře lávku u Kablovky

26.06.2024 13:37 | Tisková zpráva

Lávku pro pěší přes Vsetínskou Bečvu u Kablovky na Trávníkách čeká generální rekonstrukce. Odstartuje 1. července a skončit má na konci listopadu letošního roku.

Vsetín: Generální rekonstrukce uzavře lávku u Kablovky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Špatný technický stav lávky přiměl vedení města už v minulém volebním období nechat zpracovat projektovou dokumentaci generální rekonstrukce. „Následně jsme vyřizovali všechna potřebná povolení. Mezitím se ale stav lávky ještě zhoršil, a museli jsme ji proto vloni provizorně opravit tak, abychom zajistili její provozuschopnost alespoň do doby, než provedeme generální rekonstrukci. K té přistoupíme letos,“ informoval starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Generální rekonstrukce v hodnotě 9 milionu korun včetně DPH, kterou provede vsetínská společnost TM Stav, začne v pondělí 1. července a potrvá pět měsíců. Probíhat bude za úplné uzávěry. Uzavřeny budou také části chodníků vedoucí k ní po pravém břehu Vsetínské Bečvy (od Krajské hygienické stanice a obytného domu č. p. 1220 na ulici 4. května). „Kompletně opravena bude totiž nejen celá ocelová konstrukce lávky a zábradlí, ale vyměníme i nájezdové rampy. Nová bude také pochůzí vrstva z dřevěných hranolů. V neposlední řadě se sanace dočkají betonové části, na nichž je lávky ukotvena,“ popsal práce Jiří Růžička (KDU-ČSL), nynější místostarosta a v předchozím volebním období starosta města.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

11:17 Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

Řidiči, nohu z plynu! V Okružní ulici začne od pondělí 1. července v ostrém provozu fungovat stacion…