Vsetín: Na Dukelské a části Štěpánské začíná platit rezidentní zóna

13.06.2024 7:37 | Tisková zpráva

Jak jsme již informovali, na základě nového provozního řádu placených a časových parkovišť na území Vsetína se v těchto dnech připravuje rozšíření oblasti rezidentního parkování na další dvě plochy v centrální části města.

Vsetín: Na Dukelské a části Štěpánské začíná platit rezidentní zóna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Na základě požadavku obyvatel sousedních domů budou do tohoto systému, který již déle než rok funguje v oblasti Kolonky, zahrnuta stání na ulici Dukelská a na části ulice Štěpánská ohraničené okružními křižovatkami u Sokolovny a Stavebního bytového družstva. V tuto chvíli již probíhá instalace příslušného dopravního značení a zřejmě během tohoto týdne zde začne rezidentní zóna platit,“ konstatoval místostarosta Petr Kudlík (ANO 2011) s tím, že na uvedených parkovištích tak budou moci odstavit bez nutnosti hradit parkovné pouze obyvatelé okolních domů, kteří si vyřídí rezidentní karty. „Cena takové karty činí 500 korun za rok. Požádat o její vydání lze prostřednictvím e-mailové zprávy na adresu parkovani@mestovsetin.cz, přičemž je nutno k ní připojit vyplněný formulář. Ten je k dispozici pro stažení na webu www.mestovsetin.cz v sekci Doprava / Rezidentní parkování. Tamtéž najdou zájemci pravidla pro poskytování rezidentních karet a také mapu celé rezidentní zóny se zaznačením oprávněných domů, jichž se nárok na vydání rezidentních karet týká,“ doplnil místostarosta Kudlík.


Pro nerezidenty bude odstavení vozidla na uvedených dvou parkovacích plochách nově spojeno s nutností hradit běžné parkovné, které činí 20 Kč za hodinu. „Jsme si vědomi, že této novinky si ne každý motorista musí hned všimnout. Strážníci městské policie proto budou při hlídkové činnosti z počátku shovívaví a majitele vozů bez platného parkovacího lístku budou na prohřešek nejprve upozorňovat. Postupem času ale budou povinnost hradit parkovné striktně vyžadovat,“ uzavřel místostarosta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

16:14 Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

Dříve dbal na bezpečnost spícího města, dnes zahraje na trumpetu a popřeje dobrou noc. Řeč je o pono…