Vyškov: Přihlaste se do Munipolis, získáte novou možnost komunikace s úřadem

19.02.2023 21:17 | Tisková zpráva

Komunikační platformu Munipolis používá řada měst a obcí v České republice. Prostřednictvím krátkých zpráv a upozornění informuje skrze ni městský úřad a samospráva občany o novinkách a událostech ve městě. Přihlášení uživatelé ji naopak mohou využít k nahlášení nejrůznějších závad na městském mobiliáři nebo k předání svých podnětů vedení města.

Vyškov: Přihlaste se do Munipolis, získáte novou možnost komunikace s úřadem
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Jedinou podmínkou služby, která se občanům nabízí zdarma, je jednoduché přihlášení do systému a stažení aplikace do mobilního telefonu. „Důležité je, aby občané uvedli co nejpřesnější údaje o sobě a v aplikaci vybrali témata, o kterých chtějí být informováni. Nemusí se obávat, že jejich data budou zneužita nebo že jim na mobil budou přicházet nevyžádané zprávy a reklamní nabídky. Tato věc je se společností Munipolis smluvně ošetřena,“ vyvrací místostarosta města Roman Celý možné obavy ze zneužití údajů přihlášených osob.

Přesná identifikace účastníků umožňuje cílit zprávy a informace přímo ke skupinám osob, kterých se týká. „Výpadky elektřiny nebo blokové čištění se včas dozvědí jen lidé žijící v dané lokalitě,“ vysvětluje místostarosta. Možností, jak zprávy přijímat, je hned několik. Záleží na jednotlivých přihlášených, který kanál si vyberou. Kdo nechce být informován přímo přes aplikaci, může zvolit e-mail nebo i sms zprávu.

Munipolis však umožňuje i opačný směr komunikace. „Lidé mohou nahlašovat místa ve městě, kde něco není v pořádku. Především nám jde o závady na městském majetku. Dané místo vyfotí a fotku pošlou přes aplikaci k nám. Dáme jim zpětnou vazbu a podnět se ihned dostane přímo ke kompetentním osobám na úřadě,“ přibližuje systém Roman Celý. „Vyřešený problém pak na stránkách vyškovské Munipolis zveřejníme,“ dodává.

„Tato komunikační platforma je neuvěřitelně flexibilní a nabízí velké množství různých typů propojení s občany. Umožňuje také digitalizaci Vyškovského zpravodaje a jeho pohodlné čtení přes internet nebo přímo v mobilu. Do budoucna zvažujeme i propojení Munipolis s dalšími institucemi ve městě, například s vyškovskou knihovnou nebo Městským kulturním střediskem,“ připomíná starostka města Karin Šulcová možnosti služby. „Vše ale závisí na zájmu Vyškovanů a budeme proto rádi, když občané službu alespoň vyzkouší,“ vybízí starostka.

Co Munipolis nabízí především:

  • upozornění na krizové události – výpadky energií, blížící se vichřice, dopravní uzavírky, varování před podomními prodejci apod.
  • novinky a důležitá upozornění z úřadu – aktuality a tiskové zprávy, poplatky, upozornění na blokové čištění apod.
  • možnost vyjádřit svůj názor v online anketách
  • možnost nahlášení závad

Registraci do Munipolis najdete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…