Žatec: Nová mapa na Kruhovém náměstí má sloužit Žatečanům i turistům

01.09.2022 19:53 | Tisková zpráva

Novou informační mapu, která ukazuje historické či kulturní zajímavosti, ale i místa k občerstvení nebo některé prodejny, představily 31. srpna odpoledne členky spolku A dál? na Kruhovém náměstí.

Žatec: Nová mapa na Kruhovém náměstí má sloužit Žatečanům i turistům
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Mapa je určena pro obyvatele Žatce i pro turisty. Jsou na ní vyznačeny památky, muzea, kostely, ale také restaurace či sochy ve veřejném prostoru nebo obchody, které doporučují sami Žatečané. Vzhledem ke svému umístění se nabízí, aby mapa sloužila turistům jako rozcestník při vstupu do historického centra. „Jsou na ní základní údaje, další informace se turista může dozvědět v informačním centru,“ vysvětlila Eva Sladká ze spolku A dál? Mapu mohou ovšem využít i Žatečané třeba jako tip, kam si zajít na občerstvení nebo za zábavou.

Nová informační mapa vznikla jako jeden z letošních participativních projektů, které navrhují sami občané. Navazuje na Architektonickou mapu města Žatce, kterou před rokem v rámci participace vytvořil právě spolek A dál? Ten se proto nyní podílel na vzniku nové mapy, jež představuje různé zajímavosti a historické památky královského města Žatce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…