Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

30.05.2024 19:27 | Tisková zpráva

4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektivní vojenské jednotky schopné rychle reagovat na krizové situace.

Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Od svého vzniku se naše brigáda stala neodmyslitelnou součástí ozbrojených sil České republiky, účastnila se řady významných operací a cvičení jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni. Naše jednotky se osvědčily v mnoha zahraničních misích a válečných konfliktech, v boji i při poskytování humanitární pomoci v krizových oblastech. Kromě toho jsme pravidelně nasazováni při zvládání přírodních katastrof a jiných mimořádných událostí na území České republiky.  Od roku 2004, tedy již 20 let, máme svůj domov zde, v královském městě Žatci.

Dovolujeme si vás srdečně pozvat na slavnostní nástup k příležitosti 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení, který se uskuteční 27. června 2024 ve 14:00 hodin na náměstí Svobody v Žatci. Budeme rádi, když s námi toto výročí oslavíte. Součástí programu bude ukázka techniky a vybavení na náměstí Prokopa Velkého mezi 10. a 18. hodinou. Zde bude připraveno i drobné pohoštění pro všechny návštěvníky.

Těšíme se na vaši účast na této významné události, která je nejen oslavou našeho výročí, ale také příležitostí poděkovat všem, kteří se podíleli na budování a udržování vysokého standardu 4. brigády rychlého nasazení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

16:14 Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

Dříve dbal na bezpečnost spícího města, dnes zahraje na trumpetu a popřeje dobrou noc. Řeč je o pono…