Žatec: Zábava pro děti v kasárnách i ceny za soutěž Kontík a Třídílek

25.06.2024 22:27 | Tisková zpráva

Bohatou zábavu a mnoho zážitků připravili dětem v žateckých kasárnách organizátoři Dne IZS, který dnes dopoledne byl zároveň tradiční akcí na rozloučení se školním rokem.

Žatec: Zábava pro děti v kasárnách i ceny za soutěž Kontík a Třídílek
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Hlavními organizátory byly Armády ČR a Městská policie Žatec, o program se ale starali i další partneři. Od hasičů a policistů přes dobrovolné i profesionální záchranáře až po DDM Žatec či pracovníky MěÚ Žatec.

Na děti v areálu kasáren čekaly soutěže i občerstvení, včetně zmrzliny či vojenského guláše, ukázky techniky, zejména vojenské a hasičské. Školáci si mohli u stánku Policie ČR například díky speciálním brýlím vyzkoušet, jak obtížně se chodí v podnapilém stavu. Menší děti se bavily u ukázek chovatelů či Lesů ČR. Kdo chtěl, vzal si do ruky potěžkat vojenské zbraně, ale nechyběla ani střelba z luku. Oblíbené mezi dětmi bylo tradičně malování na obličej, ale také maskování zranění, které se používá při cvičeních Integrovaného záchranného systému.

Součástí akce bylo také vyhlášení nejlepších dětí v soutěži Kontík a Třídílek, což je pravidelná celoroční akce pro žáky 3. ročníků základních škol, při níž se učí, jak nejlépe třídit odpad.

Setkání v kasárnách bylo pro všechny zábavou i odpočinkem na konci školního roku, kdy děti po uzavření známek čekají na vysvědčení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

11:17 Olomouc: Na dopravu bude od července dohlížet radar v ulici Okružní

Řidiči, nohu z plynu! V Okružní ulici začne od pondělí 1. července v ostrém provozu fungovat stacion…