Zlín: Město se připojí k Týdnu turistických informačních center

17.10.2024 19:45 | Tisková zpráva

Městské informační a turistické středisko Zlín (MITS) se ve čtvrtek 24. října připojí k více než 230 místům v republice, která podpoří Týden turistických informačních center.

Zlín: Město se připojí k Týdnu turistických informačních center
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Zlínské středisko, které sídlí v budově radnice na náměstí Míru, si pro návštěvníky připravilo malé překvapení. „Každý příchozí dostane po splnění jednoduchého úkolu, který je spojen se speciálním turistickým rozcestníkem umístěným v našem středisku, drobný dárek. Pro děti pak budou připraveny sladkosti a balónky za veselé luštění,“ informovala vedoucí MITS a radní pořadatelské organizace A.T.I.C. za Zlínský kraj Pavla Julinová.

Cílem celorepublikové akce je zdůraznit význam fungování infocenter v digitální době a představit široké veřejnosti rozmanitou práci jejich zaměstnanců. Týden turistických informačních center začíná na Světový den pro rozvoj informací vyhlášený OSN, který zdůrazňuje důležitost přístupu k informacím v moderním světě a letos připadne právě na čtvrtek 24. října.

Město Zlín se podobně jako celý Zlínský kraj těší zvýšenému zájmu turistů, loni do regionálních center zavítalo dohromady 516 613 lidí. „Všechny zveme k návštěvě našeho centra, které bývá často prvním krokem při poznávání Zlína. Kromě informací nabízíme i originální upomínkové předměty s nejrůznějšími motivy Baťova města,“ doplnila Pavla Julinová.

MITS je otevřeno denně od 7.30 do 18 hodin, výjimkou je pátek, kdy se zavírá v 17 hodin. V hlavní turistické sezoně (květen – září) bývá otevřeno také o sobotách, vždy od 9. do 15. hodiny s polední přestávkou od 12. do 12.30 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Znojmo: Nájemné nevzroste. Radní rozhodli o neuplatnění inflační doložky

22:31 Znojmo: Nájemné nevzroste. Radní rozhodli o neuplatnění inflační doložky

Znojmo aktivně podporuje své obyvatele i místní podnikatele. Rada města rozhodla, že v roce 2024 nez…