Zlín: Zapojte se do změn, které se chystají na Cigánově, Benešově nábřeží a v okolí lázní

19.03.2024 19:26 | Tisková zpráva

Kancelář architekta města Zlína připravuje architektonickou studii revitalizace tří veřejných a parkových ploch na Cigánově a na Benešově nábřeží. V plánu je také záměr na úpravu veřejných prostranství u městských lázní.

Zlín: Zapojte se do změn, které se chystají na Cigánově, Benešově nábřeží a v okolí lázní
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Do proměny se může až do neděle 14. dubna zapojit také veřejnost prostřednictvím krátkých dotazníků zaměřených na jednotlivé lokality. „Výsledky z dotazníkového šetření jsou pro nás vždy velmi cenné. Sejde se nám pravidelně řada inspirativních podnětů, které nám pomáhají v utvoření názoru na řešené místo. Budeme proto rádi za co možná největší účast,“ uvedl Jindřich Nový, ředitel Kanceláře architekta města Zlína.

Co je v řešení:

Náves Cigánov, která je lemovaná ulicemi Sokolská, Na Výsluní a Vývoz. Předmětem studie je zelený ostrůvek u sochy sv. Antonína Paduánského, okolí zastávky MHD a parkoviště.

Parčík E. Beneše. Pohledné, ale opomíjené místo za hradbou zeleně při ulici Dlouhá a Benešovo nábřeží.

Psí loučka, tedy trojúhelník mezi ulicemi Benešovo nábřeží, Dlouhá a železniční tratí. V současnosti se jedná o „zbytkový prostor“ mezi komunikacemi.

Okolí Zimních lázní. Architekti se zde zabývají úpravami veřejných prostranství před 25m i 50m bazénem.

Jak se zúčastnit dotazníkového šetření:

Dotazníky je možné vyplnit on-line přes přiložené QR kódy. K vyzvednutí a odevzdání jsou rovněž v kancelářích MČ Podvesná, Benešovo nábřeží (Středisko kurzů na Benešově nábř. 1739), MČ Zlín – centrum (Klub seniorů, Kvítková 7176), MČ Zálešná, Kúty (Drofa, Kúty 4057, místnost č. 106) a také v Městském informačním a turistickém středisku v budově radnice a na pokladně Lázní Zlín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…