Zlín bude mít už za pár dnů novou linku MHD

29.10.2011 13:45 | Zprávy

Do místních částí Lhotka a Chlum bude od úterý 1. listopadu zajíždět MHD. Novou autobusovou linku označila Dopravní společnost Zlín - Otrokovice číslem 52, s jízdními řády se mohou cestující seznámit na internetových stránkách dopravce www.dszo.cz.

Zlín bude mít už za pár dnů novou linku MHD
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Od stejného data, tedy 1. listopadu, dojde také k rozšíření provozu na lince 51 v Malenovicích, spoje MHD zde budou jezdit nově i o víkendu.

Do místních částí Lhotka a Chlum zatím jezdily pouze autobusy linkové příměstské dopravy. "To bylo potřeba změnit, šlo o jedny z posledních místních částí, kam MHD nezajížděla, zájem o tuto služby přitom ze strany obyvatel byl," sdělila 1. náměstkyně primátora Eva Štauderová, do jejichž kompetencí patří doprava.

Nová linka MHD číslo 52 bude vyjíždět z konečné stanice Malenovice-točna a bude mít zastávky Malenovice-křižovatka; Malenovice-Tečovská; Tečovice-Malenovská; Tečovice; Zlín-Lhotka, rozcestí; Zlín-Lhotka; Zlín-Chlum. Zpátky linka nebude zastavovat na zastávce Malenovice-křižovatka.

Nová linka MHD z Malenovic do Chlumu je dlouhá 5,7 kilometru, roční náklady na její provozování se budou pohybovat ve výši cca 1,2 milionu korun. Je zařazena v tarifním pásmu B. Na zastávkách v Tečovicích, Lhotce a Chlumu bude povolen nástup cestujících pouze předními dveřmi. V pracovních dnech zde bude provozováno 12 spojů, o víkendech sedm spojů. Ve třech případech v pracovních dnech (ranní spoj, školní spoj a poslední večerní spoj) budou moci cestující s jízdenkami DSZO použít v rámci integrovaného dopravního systému v úseku mezi Malenovicemi a konečnou Chlum autobusy společnosti Housacar, které budou vybaveny i označovačem jízdenek pro jednotlivou jízdu.

Na linku 52 do Chlumu, stejně jako na linku 51 v Malenovicích, budou nasazovány především menší autobusy typu SOR.

V budoucnu by se městská hromadná doprava mohla dočkat dalších rozšíření, město Zlín a DSZO uvažují hned o několika nových lokalitách. "Patří mezi ně ulice Kvítková v centru města, Malenovice, areál KNTB nebo bývalý baťovský areál. Hledat chceme i cesty k tomu, aby MHD zajížděla také na Salaš a Klečůvku. V této chvíli jde ale jen o úvahy, nutná je pečlivá rozvaha a řada jednání," upozornil Josef Kocháň, ředitel DSZO.

Další zprávy ze Zlína čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…