Zlín bude mít už za pár dnů novou linku MHD

29.10.2011 13:45 | Zprávy

Do místních částí Lhotka a Chlum bude od úterý 1. listopadu zajíždět MHD. Novou autobusovou linku označila Dopravní společnost Zlín - Otrokovice číslem 52, s jízdními řády se mohou cestující seznámit na internetových stránkách dopravce www.dszo.cz.

Zlín bude mít už za pár dnů novou linku MHD
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Od stejného data, tedy 1. listopadu, dojde také k rozšíření provozu na lince 51 v Malenovicích, spoje MHD zde budou jezdit nově i o víkendu.

Do místních částí Lhotka a Chlum zatím jezdily pouze autobusy linkové příměstské dopravy. "To bylo potřeba změnit, šlo o jedny z posledních místních částí, kam MHD nezajížděla, zájem o tuto služby přitom ze strany obyvatel byl," sdělila 1. náměstkyně primátora Eva Štauderová, do jejichž kompetencí patří doprava.

Nová linka MHD číslo 52 bude vyjíždět z konečné stanice Malenovice-točna a bude mít zastávky Malenovice-křižovatka; Malenovice-Tečovská; Tečovice-Malenovská; Tečovice; Zlín-Lhotka, rozcestí; Zlín-Lhotka; Zlín-Chlum. Zpátky linka nebude zastavovat na zastávce Malenovice-křižovatka.

Nová linka MHD z Malenovic do Chlumu je dlouhá 5,7 kilometru, roční náklady na její provozování se budou pohybovat ve výši cca 1,2 milionu korun. Je zařazena v tarifním pásmu B. Na zastávkách v Tečovicích, Lhotce a Chlumu bude povolen nástup cestujících pouze předními dveřmi. V pracovních dnech zde bude provozováno 12 spojů, o víkendech sedm spojů. Ve třech případech v pracovních dnech (ranní spoj, školní spoj a poslední večerní spoj) budou moci cestující s jízdenkami DSZO použít v rámci integrovaného dopravního systému v úseku mezi Malenovicemi a konečnou Chlum autobusy společnosti Housacar, které budou vybaveny i označovačem jízdenek pro jednotlivou jízdu.

Na linku 52 do Chlumu, stejně jako na linku 51 v Malenovicích, budou nasazovány především menší autobusy typu SOR.

V budoucnu by se městská hromadná doprava mohla dočkat dalších rozšíření, město Zlín a DSZO uvažují hned o několika nových lokalitách. "Patří mezi ně ulice Kvítková v centru města, Malenovice, areál KNTB nebo bývalý baťovský areál. Hledat chceme i cesty k tomu, aby MHD zajížděla také na Salaš a Klečůvku. V této chvíli jde ale jen o úvahy, nutná je pečlivá rozvaha a řada jednání," upozornil Josef Kocháň, ředitel DSZO.

Další zprávy ze Zlína čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…