Znojmo: Knihovna rakouské literatury v novém hávu

18.10.2022 10:48 | Tisková zpráva

Během prázdnin a začátkem nového školního roku prošla Městská knihovna Znojmo rekonstrukcí. V prostorech Knihovny rakouské literatury došlo k výměně oken, rekonstrukci podlah a vybudování příčky. Po dokončení bude také vybavena novým nábytkem. Město zde investovalo 732 tis. korun bez DPH.

Znojmo: Knihovna rakouské literatury v novém hávu
Foto: Znojmo-plovárna Louka
Popisek: Znojmo-plovárna Louka

V Knihovně rakouské literatury se stále ještě pracuje. Prozatím funguje v omezeném režimu a knihy se zde momentálně půjčují pouze na vyžádání. Stávající výpůjčky byly prodlouženy. Ostatní oddělení fungují v normálním režimu bez omezení.

Městská knihovna Znojmo je příspěvkovou organizací města Znojma a zabývá se nejen půjčováním knih, jak si mnozí myslí, ale organizuje i spoustu besed, přednášek a workshopů pro mladé i seniory.

Ze svého stálého programu knihovna nabízí například Akademii 3. věku, kde na účastníky každé pondělí v měsíci čeká zajímavá přednáška z různých oborů. Další stálou nabídkou jsou workshopy Trénujeme hlavu, které nabízejí výbornou příležitost, jak se pomocí zajímavých technik naučit v hlavě udržet, co nejvíce informací a nezapomínat. Jednou za čtrnáct dní probíhá Herna nejen pro dříve narozené, což je setkání, kde se hrají různé společenské hry na posílení paměti i logického myšlení. Za zmínku stojí i Babylon aneb Konverzační setkání. Zde je skvělá možnost procvičit cizí jazyky, ať už se jedná o angličtinu, němčinu nebo jiný jazyk. Tato setkání probíhají v knihovně ve Znojmě nebo nově v knihovně v rakouském Retzu.

Městská knihovna Znojmo je i součástí projektu Spisovatelé do knihoven, pořádá také zajímavé akce pro školy a rodiče prvňáčků, kurzy pro seniory, setkávání pod širým nebem, spolupracuje s dalšími organizacemi jako jsou Městské lesy Znojmo, Znojemská Beseda, divadelní spolky, odbory Městského úřadu Znojmo, Jihomoravské muzeum, NP Podyjí a další.

Více informací a podrobnosti o jednotlivých akcích a projektech jsou k nalezení na webu ZDE nebo na facebookové stránce Městská knihovna Znojmo (ZDE).  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …