Znojmo: Město podpoří klauniády v nemocnici

05.07.2024 16:31 | Tisková zpráva

Rada města na svém posledním zasedání schválila dotaci na pravidelné zdravotní klauniády pro dětské pacienty ve znojemské nemocnici.

Znojmo: Město podpoří klauniády v nemocnici
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Dvojice profesionálních klaunů obchází jednou měsíčně lůžková oddělení s většími i menšími dětmi se svými improvizovanými interakčními představeními. Jejich cílem je děti myšlenkově odpoutat od jejich nemoci a přispět k jejich psychické pohodě. Město zdravotní klauny podpoří částkou 20 tisíc korun ze svého rozpočtu v rámci individuálních dotací sociálního odboru.

Ze stejné položky pak půjde také příspěvek na Mezinárodní onkologický kongres, který se i letos uskuteční v říjnu v Louckém klášteře. Jde o uznávanou vzdělávací akci pro lékaře, zdravotnický personál, studenty i laickou veřejnost, které se účastní cca 180 účastníků z celé republiky. Rada města schválila pořadatelům kongresu dotaci ve výši 24 000 korun.

Individuální sociální dotace jsou doplňujícím dotačním titulem k dotačním programům pro sociální služby, podporu rodinných aktivit a podporu vzniku ordinací. Finance z něj získává pravidelně například Český červený kříž nebo společnost ADRA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dotaz na založení NOVÉ FRAKCE v EU , EP .

Dobrý den přeji . Vážená paní europoslankyně , hnutí ANO prý zakládá novou frakci v EU , EP . Nechystáte se vy KSČM, STAČILO založit též novou celo-unijní pro m í r o v o u frakci , za pomoci sloučení všem celoevropských pacifistů do EU , EP navolených ? Děkuji Vám za odpověď .

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Zájemci o kandidaturu do Senátu si musí pospíšit, uzávěrka přihlášek už brzy

16:31 Zlín: Zájemci o kandidaturu do Senátu si musí pospíšit, uzávěrka přihlášek už brzy

V úterý 16. července v 16 hodin skončí termín přihlášek k registraci pro zářijové volby do Senátu Pa…