Znojmo: Město podpoří klauniády v nemocnici

05.07.2024 16:31 | Tisková zpráva

Rada města na svém posledním zasedání schválila dotaci na pravidelné zdravotní klauniády pro dětské pacienty ve znojemské nemocnici.

Znojmo: Město podpoří klauniády v nemocnici
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Dvojice profesionálních klaunů obchází jednou měsíčně lůžková oddělení s většími i menšími dětmi se svými improvizovanými interakčními představeními. Jejich cílem je děti myšlenkově odpoutat od jejich nemoci a přispět k jejich psychické pohodě. Město zdravotní klauny podpoří částkou 20 tisíc korun ze svého rozpočtu v rámci individuálních dotací sociálního odboru.

Ze stejné položky pak půjde také příspěvek na Mezinárodní onkologický kongres, který se i letos uskuteční v říjnu v Louckém klášteře. Jde o uznávanou vzdělávací akci pro lékaře, zdravotnický personál, studenty i laickou veřejnost, které se účastní cca 180 účastníků z celé republiky. Rada města schválila pořadatelům kongresu dotaci ve výši 24 000 korun.

Individuální sociální dotace jsou doplňujícím dotačním titulem k dotačním programům pro sociální služby, podporu rodinných aktivit a podporu vzniku ordinací. Finance z něj získává pravidelně například Český červený kříž nebo společnost ADRA.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

11:33 Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

V rámci devátého ročníku soutěže Ministerstva vnitra ČR „Přívětivý úřad“ získal Městský úřad Česká L…