Znojmo: Mosty na obchvatu vyrostou do konce roku

22.05.2017 19:45 | Zprávy

Stavba znojemského obchvatu od kasárenské křižovatky k únanovské křižovatce je v plném proudu. Stavbaři pracují na několika místech zároveň, přičemž hlavní práce nyní probíhají na stavbách mostů a přeložkách inženýrských sítí.

Znojmo: Mosty na obchvatu vyrostou do konce roku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Je radost vidět, jak nám obchvat téměř roste před očima,“ komentuje stavbu obchvatu starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Čtyři z pěti mostních objektů, které vznikají na aktuálně budované trase obchvatu Znojma, budou hotovy v hrubé stavbě do konce roku. Jedná se o přemostění u kasárenské křižovatky, o přemostění vodoteče Leska, přemostění polní cesty židovského hřbitova a o přemostění u Nové nemocnice – to bude dokončeno letos kompletně a bude uvedeno do provozu. Přemostění Přímětické ulice je v souvislosti s nutnými dopravními omezeními v plánu až příští rok (v současné době je již z důvodu stavby obchvatu až do 9. prosince 2017 uzavřena Únanovská ulice nad Novou nemocnicí).

Současně stavbaři pracují na přeložkách inženýrských sítí, kvůli kterým platí v těchto dnech na Přímětické ulici dopravní omezení (u křižovatky s Únanovskou se jezdí pouze dvěma pruhy). Po celé trase stavěného úseku obchvatu také probíhají skrývky zaplevelených podorničních vrstev a připravují se hrubé zemní práce – těžení zářezů a sypání násypů.

Kompletně by tato část obchvatu měla být dostavěna v roce 2019. Jak vypadá kompletní trasa obchvatu tak, jak je naplánována až po Hatě, je k vidění na videu, které nechalo zpracovat Ředitelství silnic a dálnic, investor celé akce. K nalezení je na jejich YouTube kanále (přímý odkaz zde: https://www.youtube.com/watch?v=uJU8JlLlc9Q).

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…