Znojmo: Mosty na obchvatu vyrostou do konce roku

22.05.2017 19:45 | Zprávy

Stavba znojemského obchvatu od kasárenské křižovatky k únanovské křižovatce je v plném proudu. Stavbaři pracují na několika místech zároveň, přičemž hlavní práce nyní probíhají na stavbách mostů a přeložkách inženýrských sítí.

Znojmo: Mosty na obchvatu vyrostou do konce roku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Je radost vidět, jak nám obchvat téměř roste před očima,“ komentuje stavbu obchvatu starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Čtyři z pěti mostních objektů, které vznikají na aktuálně budované trase obchvatu Znojma, budou hotovy v hrubé stavbě do konce roku. Jedná se o přemostění u kasárenské křižovatky, o přemostění vodoteče Leska, přemostění polní cesty židovského hřbitova a o přemostění u Nové nemocnice – to bude dokončeno letos kompletně a bude uvedeno do provozu. Přemostění Přímětické ulice je v souvislosti s nutnými dopravními omezeními v plánu až příští rok (v současné době je již z důvodu stavby obchvatu až do 9. prosince 2017 uzavřena Únanovská ulice nad Novou nemocnicí).

Současně stavbaři pracují na přeložkách inženýrských sítí, kvůli kterým platí v těchto dnech na Přímětické ulici dopravní omezení (u křižovatky s Únanovskou se jezdí pouze dvěma pruhy). Po celé trase stavěného úseku obchvatu také probíhají skrývky zaplevelených podorničních vrstev a připravují se hrubé zemní práce – těžení zářezů a sypání násypů.

Kompletně by tato část obchvatu měla být dostavěna v roce 2019. Jak vypadá kompletní trasa obchvatu tak, jak je naplánována až po Hatě, je k vidění na videu, které nechalo zpracovat Ředitelství silnic a dálnic, investor celé akce. K nalezení je na jejich YouTube kanále (přímý odkaz zde: https://www.youtube.com/watch?v=uJU8JlLlc9Q).

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…