Znojmo: Rekonstrukce Kollárovy ulice startuje. Přijdou i dopravní omezení

29.03.2023 10:13

V nebližších dnech odstartuje dlouho plánovaná rekonstrukce Kollárovy ulice. Ulice tak bude od pondělí 3. dubna uzavřena. Uzavírka se nebude týkat chodců, průchod bude i během stavebních prací zajištěn.

Znojmo: Rekonstrukce Kollárovy ulice startuje. Přijdou i dopravní omezení
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Uzavírka zahrne i spodní část ulice Dolní Česká v místě křižovatky s ulicí Kollárova. Uzavírka je plánovaná do 4. září. 

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí

Výjezd z této části centra města bude zajištěn přes Masarykovo náměstí a ulici Zámečnickou, dále pak přes ulici Pontassievskou směrem ke kruhovému objezdu na Mariánském náměstí. Po stejné trase bude jezdit i turistický vyhlídkový vláček, který bude ze zastávky Masarykovo náměstí pokračovat na Mariánské náměstí a odtud ulicí 17. listopadu k nádraží.

Kvůli rekonstrukci dojde také k omezení parkování při pravé straně Masarykova náměstí ve směru dolů, a to kvůli projíždějícím vozidlům stavby. Pro bydlící v centru bude zajištěno navíc několik parkovacích míst na nám. Republiky v úseku vozovky před vodojemem. Majitelé aut s trvalým bydlištěm na Kollárově ulici budou moci bezplatně parkovat také na jinak placeném parkovišti na ulici Tovární. 

Rekonstrukce bude zahrnovat opravu siliční komunikace, chodníků i vybudování nového veřejného osvětlení. V plánu je také úprava okolí Vlkovy věže, kde budou posunuty stávající vstupní brány směrem do Kapucínské zahrady. Kolem věže tak vznikne náměstíčko a věž bude možné obejít. Součástí prací bude i nové oplocení a kované brány do prostoru zahrady. Přidán bude mobiliář a v zahradě bude možné vysázet nové stromy.

Současně, aby nebylo nutné do nových povrchů v následujících letech zasahovat, proběhne v rámci uzavírky zároveň rekonstrukce plynovodu a menší úpravy na kanalizaci.

Investice města bude 6,8 milionů korun bez DPH. Stavební práce provede firma FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s.

„Prosíme občany o trpělivost. Naším společným cílem této rozsáhlé rekonstrukce je navrátit ulici Kollárova důstojnou podobu odpovídající významu této vstupní brány do centra našeho krásného města,“ ujistil občany v souvislosti s chystanými dopravními omezeními vedoucí odboru dopravy znojemského městského úřadu Lukáš Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…