Znojmo: S náborem nových kolegů pomohou samotní strážníci

11.06.2024 13:37 | Tisková zpráva

Město Znojmo chce rozšířit řady strážníků městské policie. Pomoci má náborová kampaň „Staň se strážníkem“. Tvářemi kampaně jsou samotní znojemští strážníci.

Znojmo: S náborem nových kolegů pomohou samotní strážníci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Bezpečnost občanů a udržování veřejného pořádku je pro nás dlouhodobá priorita. To je hlavní důvod, proč chceme posílit sbor našich městských strážníků. Současně chceme, aby se strážníci více pohybovali v terénu, a také chceme zajistit intenzivnější dohled nad některými lokalitami,“ vyjmenovává důvody starostka Znojma Ivana Solařová. Podobné důvody vedly radnici k přijetí tří asistentů prevence kriminality. „Jejich úkolem je předcházet páchání potenciálních přestupků nebo trestných činů. Asistenti mají jiné pravomoci než strážníci, ale výrazně pomohou strážníkům v terénu a rozváží jim ruce pro jinou důležitou práci,“ dodala starostka. Asistenty prevence kriminality můžete potkávat zejména v centru města od dubna tohoto roku. 

Aktuální náborová kampaň má za cíl přiblížit práci strážníků široké veřejnosti. „Je to důležitá a odpovědná práce, rozhodně to vůbec není o pokutách, jak někteří tvrdí. Strážníci odevzdávají každý den neskutečné množství fyzické a psychické energie ve prospěch nás ostatních. My si jejich práce vážíme. Jsou to naši hrdinové,“ uvažuje starostka Solařová. V rámci kampaně se veřejnosti představí čtyři strážníci; dva muži a dvě ženy. Každý z nich prozradí, co jej přivedlo k městské policii a co pro něj tato práce znamená. „Chceme tím inspirovat další potenciální zájemce. Současně chceme ukázat, že naši strážníci jsou lidé jako my ostatní, a že se jich nemusíme bát na cokoli zeptat a obrátit se na ně o pomoc,“ vypočítává další záměry kampaně starostka Solařová. 

Kampaň byla zahájena 10. června 2024. Podrobnosti najdou zájemci o práci u Městské policie Znojmo na webu ZDE. Úspěšní uchazeči se mohou těšit na náborový příspěvek ve výši 70 tisíc korun a další benefity.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…