Znojmo přistupuje dalším krokem k bezpečnějším parkům

08.09.2022 15:11 | Tisková zpráva

Na svém pondělním jednání vydali znojemští zastupitelé obecně závaznou vyhlášku, kterou se zakazují míčové a jiné podobné hry v Horním, Středním, Dolním parku a přilehlém hradebním příkopu. „Stále častěji se setkáváme se stížnostmi občanů, kteří procházejí či projíždějí na kole městskými parky a poukazují na to, že kolem nich a jejich dětí střílí dospívající mládež kopačáky hlava nehlava. Chtěli bychom zdůraznit, že tento zákaz není namířen proti sport milujícím obyvatelům, ale je to nástroj, který nám pomůže zvýšit veřejný pořádek na třech místech v našich parcích, kde aktuálně spatřujeme největší problém,“ vysvětluje starosta města Znojma Jakub Malačka.

Znojmo přistupuje dalším krokem k bezpečnějším parkům
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Cílem této vyhlášky je zabezpečení veřejného pořádku a ochrany veřejné zeleně na vymezených místech veřejného prostranství. Parky slouží zejména k oddechu. Míčovými hrami se cítí být návštěvníci parku ohroženi a dochází k ničení veřejné zeleně. V neposlední řadě je třeba zmínit, že všemi třemi městskými parky prochází cyklostezka, což je v kombinaci s míčovými hrami velmi nebezpečné.

K podobným hrám a sportovním aktivitám jsou určeny městská sportoviště, hřiště při školských zařízeních a v městských částech, která jsou k tomu zřízena.

Ministerstvo vnitra posoudilo návrh této vyhlášky a neshledalo ji v rozporu se zákonem. Vyhláška nabývá účinnosti počátkem patnáctého dne následujícího po dni jejího vyhlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …