Znojmo vyráží na veletrh Wine Prague. Společně s vinaři VOC Znojmo

29.05.2017 6:33 | Zprávy

Výstaviště PVA Expo Praha Letňany se ve dnech 29. až 31. května 2017 stane místem zasvěceným vínu a jeho kulturní propagaci. Koná se tu totiž uznávaný mezinárodní veletrh Wine Prague. Stejně jako v loňském roce se akce účastní také město Znojmo, a to společně se spolkem vinařů VOC Znojmo.

Znojmo vyráží na veletrh Wine Prague. Společně s vinaři VOC Znojmo
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Spolupráce s vinaři VOC Znojmo nám dává jedinečnou možnost účastnit se vysoce profesionálního veletrhu, za což jsme velice rádi a je to určitě unikátní. Neznám žádné další město, které by se na tomto veletrhu prezentovalo společně s vinaři ze svého regionu,“ komentuje účast na veletrhu místostarosta Jan Grois.

Hlavní roli tu bude samozřejmě hrát víno. A Znojmo rozhodně nepůjde přehlédnout. VOC Znojmo se bude na veletrhu Wine Prague pyšnit jednou z největších expozic. „Návštěvníky rádi přivítáme u našeho stánku, kde budou moci nejen ochutnat nově zatříděná vína VOC Znojmo, ale seznámíme je také s našimi projekty, s novinkami ohledně našeho Vinobusu, představíme jim Královskou řadu VOC Znojmo, klenot mezi našimi víny, a pozveme je i na další akce, kterých se budeme jako spolek účastnit,“ vyjmenovává aktivity spolku na veletrhu Koudela. Prezentovat ale budeme i Znojemsko jako takové a vše, co je s vínem spojené – ať už jde o vinařské sklepy, vinice, cyklostezky či turistické cíle,“ říká František Koudela, předseda VOC Znojmo, který je zároveň ředitelem Znojemské Besedy.

Vedle samotného spolku a jednotlivých vinařů se společně s vinařstvími prezentuje také město Znojmo, což je naprosto výjimečné. Stánek #znojmochutna bude lákat do vinařského města Znojma nejen milovníky tohoto královského moku, ale také milovníky historie, krásné přírody či aktivního odpočinku. Letošní kampaň na podporu turistického ruchu se totiž nese v duchu hesla #znojmochutna.

„Cílem letošní kampaně je dát Znojmu jasnou značku, která nejlépe vystihuje jeho potenciál, rozmanitost a jedinečnost v podobě vína, piva, okurek, historického centra města, krásy okolní přírody a zážitků z místních kulturních akcí,“ vysvětluje místostarosta Jan Grois. „Rádi bychom, aby se Znojmo profilovalo jako město, kam je radost cestovat, jako město, které nabízí spoustu zážitků a jako město, kam se lidé rádi vracejí,“ dodává místostarosta Grois.

Návštěvníci veletrhu mohou nejen navštívit stánky všech vystavovatelů, ale také rozsáhlý doprovodný program. Program veletrhu i další informace naleznete na www.wineprague.com

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…