Balaštíková (ANO): Jak Rakušan vrtí psem

12.09.2022 6:27

Určitě znáte film Vrtěti psem s Dustinem Hoffmannem z roku 1997, kde se velká aféra amerického prezidenta zakryje vymyšleným válečným konfliktem kdesi na Blízkém Východě

Balaštíková (ANO): Jak Rakušan vrtí psem
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Určitě znáte film Vrtěti psem s Dustinem Hoffmannem z roku 1997, kde se velká aféra amerického prezidenta zakryje vymyšleným válečným konfliktem kdesi na Blízkém Východě. Tento trik se v praxi občas používá a říká se tomu "spin doctoring". Spočívá v odláká pozornost k něčemu jinému, aby se na to první zapomnělo. Přesně to udělal ministr vnitra Rakušan, když policie otevřela kauzu Dozimetr a zasáhla proti činovníkům hnutí STAN. Vybral si pana Mlejnka a jmenoval jej ředitelem tajné služby. Protože se tento pan Mlejnek také stýkal s ústřední postavou korupční mafie Michalem Rédlem, bylo dost nepochopitelné, proč Rakušan vybral právě tohoto člověka. Teď je to jasné: odlákal pozornost od kauzy Dozimetr a dosáhl toho, že už druhý týden není slyšet o Polčákovi, Farském, Gazdíkovi, Hlubučkovi a dalších mafiánech, kteří parazitovali na veřejných zakázkách a řídili tento svůj odporný byznys z konspiračních bytů kódovanými telefony. Tito pánové jsou nadále v pohodě, zato pan Mlejnek má v náročné funkci od prvního dne spoustu starostí. Sám působí dojmem inteligentního. Teď má z ostudy kabát, kterým zakrývá i čachrování ministra Rakušana a je s podivem, že se k této hře propůjčil. Muselo mu být přece jasné, že kontakty s obviněným Rédlem neutají a že v čele tajných služeb takovou zátěž neunese. Snaha odvést pozornost od daleko horších věcí je tedy jediným rozumným vysvětlením. Nakonec odstoupí oba pánové a pak celý problém přestane být tak atraktivní. Tajné služby nebudou vláčeny v médiích, policie vyšetří v klidu celou kauzu Dozimetr a státní zástupce pak vznese obvinění, která u soudu obstojí. Pokud premiérovi jde právě o toto, ví, co má udělat. Pirátům už to došlo, zřejmě v tom tedy zapojeni nejsou. Co ti ostatní?

Přebuzato z profilu političky.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.